„Valorile tânărului creștin” – invitaţie la conferinţă

CONFERINTA TINERET CASTELLON

Sunteţi invitaţi la Conferința de tineret de la Biserica Eben-Ezer din Castellón pe data de 14 noiembrie, începând cu orele 16:00. Alături de noi vor sluji fraţii: Laurențiu Petrilă (prin cuvânt) și David Lela (prin cântare).

Nu e tot una să ai ceva valoros sau să ai valori; principii care să funcționeze ca niște linii îndrumătoare, care să-ți delimiteze traseul în viață, pentru a te păzi de pericol dar și pentru a-ți trasa destinația. Psalmistul se întreba retoric «Cum își va ține tânărul curată cărarea?» (119:9), știind că singura modalitate prin care tânărul ar putea păstra cadența pe calea credinței se menține prin urmarea instrucțiunilor pe care Dumnezeu ni le-a lăsat pe paginile Sfintelor Scripturi.

Între valorile sociale, ba chiar, valorile morale ale societății contemporane și valorile biblice sau valorile morale pe care Biblia le stabilește, există o diferență pe care tinerii creștini ar trebui să o discearnă. Din nefericire, însă, astăzi aceste valori sunt supuse unui amestec și unui melanj tot mai discret și delicat, care este alimentat prin toleranță. Pe de altă parte, un alt risc care ar putea pune valorile în pericol, e căderea în formalism. Este foarte lesne să înlocuim ceva de preț cu un obicei asemănător, transformând, astfel, originalul în imitație.

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, începând cu orele 16:00, Biserica Penticostală Eben-Ezer din Castellón va organiza o conferința de tineret sub genericul „Valorile tânărului creștin: la ce-mi folosesc aceste valori într-o lume tot mai secularizată?„, la care sunt invitați toți tinerii, și nu numai, care vor să aprofundeze mai mult în cunoașterea acestei teme, și cei care, totodată, caută să păstreze legătură cu tineri care au aceleași înclinați, gusturi și aceeași menire în viață. Alături de tinerii biserici gazdă și bisericile invitate, vor sluji, împreună cu noi, fratele Laurențiu Petrilă (prin cuvânt) și fratele David Lela (prin cântare).

Vă așteptăm cu mult drag!
Echipa de organizare – www.facebook.com/bisericaebenezercastellon

 

Comentarii

Lasă un răspuns