Un nou transport de ajutoare a plecat din Spania spre România

Două camioane, pline până la refuz, au plecat ieri (08.12.2018) spre România, având ca destinații Dumbrava – Bihor, Satu Mare și Vaslui.

La această acțiune au participat mai multe biserici din zona de est a Spaniei, cum ar fi: Biserica „Eben Ezer” Castellon, Biserica „Betel” Valencia, Biserica „Betel” Alicante, Biserica „Maranata” Alcanar, Biserica „Betel” Reus, Biserica „Maranata” L´ Arboc, Biserica „Emanuel” Vilanova, Biserica „En Hacore” Sabadell, Biserica „Emanuel” Lleida și Biserica „Alfa și Omega” Solsona.

Un camion, încărcat cu produse alimentare nealterabile, produse de igienă, pampersuri pentru adulți, electrocasnice, pături și haine second hand, va ajunge la Dumbrava – Bihor, unde Viorel Pașca, un samaritean din vremurile noastre, îngrijește de 336 de oameni ai nimănui, majoritatea bătrâni, unii dintre ei cu boli psihice, oameni pe care familia, societatea și autoritățile i-au aruncat la periferie, fără să le ofere soluții.

O parte din încărcătură va fi descărcată acolo, iar diferența va ajunge la Satu Mare, unde, cu sprijinul și implicarea fratelui Ionică Calai, va fidistribuită unor oameni ai străzii, ce locuiesc în spații improvizate, majoritatea sub tribunele fostului stadion Olimpia din Satu Mare. Tot la Satu Mare va ajunge și un motoscuter pentru invalizi, ce a fost donat de cineva din Spania, pentru Roland, un tânăr de 17 ani, cu probleme de mobilitate, ce locuiește într-o baracă lângă stadion, și care anul acesta, în vară, a fost botezat în apă.

Scopul acestor ajutoare, este de a sprijini, în măsura în care este posibil, atât pe Viorel Pașca, ce își desfășoară activitatea bazându-se doar pe donații, cât și de a aduce o rază de speranță acelor năpăstuiți din Satu Mare, acum în preajma sărbătorilor de Nașterea Domnului.

Cel de al doilea camion, încărcat în special cu haine second hand, dar și alimente și pături, va ajunge în județul Vaslui, unde vor fi distribuite localnicilor, în special a celor din mediul rural, ce se confruntă cu grave probleme de ordin material-financiar. De această acțiune, se va ocupa un frate din zonă, Paul Marica, pastor baptist, ce cunoaște situațiile concrete, la fața locului.

Toate aceste produse, ce în final au umplut două TIR-uri, au fost posibile prin concursul fraților din cele 10 biserici implicate, donațiile acestora fiind atât financiare – cu ajutorul cărora s-au cumpărat alimente, pături, pampersuri și produse de igienă; cât și din haine second hand, ce au fost sortate pe sexe și categorii de vârste, pentru o mai bună gestiune la destinație.

Transportul a fost efectuat gratuit, prin concursul a doi frați (unul din Sabadell și celălalt din      L´ Arboc), ce dețin firme de transport în Spania, cărora dorim să le mulțumim și pe această cale.

Este al patrulea an de când aceste biserici se mobilizează pentru a trimite ajutoare în România, când, pe lângă destinația Dumbrava – unde s-a trimis de fiecare dată, au mai fost trimise ajutoare în Ucraina (de două ori), la Oradea, Bistrița și Satu Mare. Anul acesta, în primăvară, a fost trimis un transport, la Oradea și Satu Mare.

Comentarii

Lasă un răspuns