Sărbători binecuvântate la Biserica „En Hacore” Sabadell

Comunitatea penticostală din orașul Sabadell (Barcelona), a avut parte recent de două sărbători, care vor marca viitorul acestei biserici în următorii ani.

În data de 20 Iunie 2021, a avut loc ordinarea în slujba de presbiter a fraților Dorin Mureșan și Iosif Medeșan, sărbătoare la care au participat frații pastori Sandu Bor (pastorul bisericii locale) și Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon).

Serviciul divin de ordinare a fost coordonat de pastorul Mihai Morar, care împreună cu pastorul Sandu Bor și presbiterul din biserica Locală, Remus Ogradă, au rostit rugăciunea de consacrare în slujbă a celor doi frați.

Fratele Iosif Medeșan este originar din Cornești – Mureș, este căsătorit cu Lidia și împreună au șapte copii. Fratele Dorin Mureșan este originar din Văleni – Mureș și este căsătorit cu Alina (nu au copii). Ambii frați au fost ordinați diaconi în Biserica En Hacore din Sabadell, iar acum, prin harul Domnului, au fost ordinați presbiteri.

Trei săptămâni mai târziu, în 11 iulie, Biserica En Hacore Sabadell s-a bucurat de mărturia publică, în apa botezului a 7 persoane. Greu de crezut o așa coincidență (am zice noi), dar în apa botezului au intrat nu mai puțin de trei familii, soț și soție, care împreună l-au mărturisit pe Domnul, ca Mântuitor și Domn al vieții lor.

Demn de reținut este cazul unei surori, Marina Rastreo Gomez, de origine spaniolă, care împreună cu soțul ei, a făcut legământ cu Domnul în biserica română. Sora Marina, profesoară de limba engleză, a început să frecventeze Biserica En Hacore și într-un timp record (șase luni), a învățat limba română și acum se bucură acolo împreună cu frații de aceiași credință.

Botezul a fost efectuat de frații presbiteri din biserica locală, Remus Ogradă și Iosif Medeșan.

Trebuie să mai amintim aici un lucru foarte important și anume că toți cei șapte, care s-au botezat, vin din lume. Mulțumim lui Dumnezeu că încă mai cheamă și astăzi oameni la mântuire!

Comentarii

Lasă un răspuns