Protestul în favoarea familiei Bodnariu de la Castellon în cuvinte și imagini

protest castellon 5

Protestele pentru susţinerea familiei Bodnariu şi a altor familii ce se află în situaţii asemănătoare, a început azi 30 Ianuarie tocmai în îndepărtata Australie, la Melbourne, continuând în mai multe oraşe din România (Iaşi, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa, Alba Iulia), şi terminând în Spania, la Castellon.

Protestul din Castellon, oraş în care se află o numeroasă comunitate română, a fost organizat de Biserica Penticostală Română „Eben Ezer” din această localitate (pastor Mihai Morar) şi a contat cu prezenţa a aproximativ 600 de persoane, atât din localitate cât şi din împrejurimi. De remarcat este aportul adus de fraţii din Elche (250 km distanţă) de unde au venit aprox. 60 de persoane cu un autobuz închiriat, la fel cum au venit şi cei 100 de fraţi din Valencia (80 de km). Pe lângă aceştia, au fost prezenţi fraţi din Ontinyent (150 km), din zona Vinaros – Alcanar (80 de km), din Reus (200 km) şi din Lerida (300 km). A fost prezent de asemenea un grup de fraţi din Arganda, împreună cu fratele Darius Neag, care au adus cu ei experienţa celor patru proteste organizate în Madrid, precum şi materialul de propagandă.

Protestul a contat de asemenea şi cu fraţii din bisericile baptiste din Castellon, precum şi cu un grup de la o biserică evanghelică spaniolă din Castellon, în frunte cu pastorul acesteia, care a avut şi un cuvânt pentru cei prezenţi.

Din toate luările de cuvânt (Cosmin Ilioni, Mihai Morar, Daniel Floruţă, Darius Neag, Ionuţ Matei) s-a desprins ideea de bază care a stat la baza organizării acestui protest şi anume reîntregirea cât mai grabnică a familiei Bodnariu, autorităţile din Norvegia trebuind să ia act de acest val de proteste organizate în întreaga lume.

Fondul muzical a fost asigurat de un grup din fanfara Bisericii Eben Ezer, care au intonat împreună cu cei prezenţi imnul României şi alte cântări creştine.

Regretăm de asemenea faptul că nu au răspuns invitaţiei organizatorilor nici un responsabil al organizaţiilor de români din Castellon, aşa cum au procedat şi cei de la Consulatul României la Castellon, care şi ei la rândul lor au ignorat invitaţia.

protest castellon 1

protest castellon 3 protest castellon 2

Comentarii

Lasă un răspuns