Protest al creștinilor evanghelici din Catalunia

Protestante Digital 2011  face un apel urgent către toţi creştinii evanghelici  la un miting fără precedent pentru a “celebra credinţa şi a-şi revendica drepturile”.

În 8 Octombrie, mai mult de 240 de pastori şi lideri ai bisericii din cele 4 colţuri ale Cataluniei, neluînd în calcul persoanele care din motive bine întemeiate nu au putut fi prezente,  şi-au dat întâlnire la Barcelona, răspunzând la “ceea ce toţi am putut simţi ca o acţiune reală, urgentă şi necesară” , afirmă unii din participanți. Chemarea  acestora este să apere libertăţile poporului protestant şi “Marşul pentru Isus”, susţinute de CEC, FEREDE (Federaţia Entităţilor Evanghelice din Spania), Alianţa Evanghelică Spaniolă şi o varietate largă de organizaţii, culte şi biserici evanghelice din Catalunia.

LEGĂMÂNT ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII

Discriminarea în creştere pe care comunitatea protestantă o trăieşte, şi schimbarea teribilă de paradigmă în libertatea religioasă şi de cult, care se poate vedea odată cu procesul de aprobare a proiectului de modificare a prezentei legi cu privire la locaşurile de cult (a biericilor), a condus la a semna un act de Unitate, Rugăciune şi Mobilizare.

DEMONSTRAŢIE (MITING) ÎN BARCELONA

Acest pact (legământ) conţine în primul rând, apel urgent către tot poporul evanghelic din Catalunia la o concentrare (de persoane) fără precedent în historia Cataluniei. “Este în joc libertatea noastră şi viitorul bisericilor noastre, acesta este motivul pentru care trebuie să ne mobilizăm”.

Demonstraţia va avea loc Sâmbătă, 05 Noiembrie, 2011 la ora 17:00 în Plaça Països Catalanes (în faţa Gării Sants- BCN). Este un “apel la mobilizarea paşnică a întregului popor evanghelic din Catalunia pentru a sărbători credinţa noastră şi a revendica drepturile care ni se cuvin”, spune declaraţia.

Organizatorii cer unitate tuturor asistenţilor la miting, deoarece “succesul acesteia, prin numărul de participanţi cât şi prin modul de desfăşurare poate determina soarta situaţiei pe care o trăim”.

Se cer TREI ANGAJAMENTE:

  1. Roagă-te în fiecare zi şi îndeamnă la rugăciune fiecare persoană şi congregaţie pentru această mobilizare
  2. Cere întregii biserici să fie prezentă la acest miting
  3. Fă apel la 7 pastori, la fiecare individ şi biserică din apropiere să adere la această  întâlnire (concentrare)

Citeşte mai mult: Flacăra Închinării » Protest al creștinilor evanghelici din Catalunia.

Comentarii

Lasă un răspuns