Ordinări de slujitori la Biserica „Betel” Valencia

Duminică 24 Octombrie, Biserica Penticostală „Betel” Valencia a avut o frumoasă sărbătoare, care s-a concretizat în ordinarea în slujbă a doi frați, care, urmând chemarea Domnului, se pun la dispoziția comunității române din Valencia. Fratele Daniel Marțincu a fost ordinat în slujba de pastor, iar fratele Daniel Pomparău a fost ordinat în slujba de presbiter.

Serviciul divin a fost coordonat de pastorul bisericii, fratele Daniel Floruță, iar din Cuvântul Domnului au slujit pastorii Dănuț Iacob și Fedor Timșac.

Fratele Dănuț Iacob (pastor în Biserica Elim Perugia – Italia și președintele Comunității Penticostale Teritoriale din Italia), a avut un mesaj intitulat „Cum ar trebui să fie un slujitor”, folosind textul din 1 Timotei 3:1 – 9.

Fratele Fedor Timșac (pastor în Biseirca Elim Beasain și președintele Comunității Penticostale Teritoriale din Spania), a avut un mesaj intitulat „Ce-l caracterizează pe un bun slujitor al lui Hristos”.

Serviciul divin de ordinare a fost condus de pastorul Fedor Timșac, care împreună cu ceilalți doi pastori, Daniel Floruță și Dănuț Iacob, a procedat la consacrarea în slujire a celor doi frați, prin rugăciune, cu punerea mâinilor.

Corul bisericii a cântat spre slava Domnului, cu mențiunea că a fost prima duminică în care această formație muzicală și-a reluat activitatea, de când a început pandemia covid.

Un moment deosebit de emotiv a avut loc la sfârșitul serviciului divin, când pastorul Daniel Floruță l-a prezentat pe noul pastor al Bisericii „Betel”, în persoana fratelui Daniel Marțincu. Fratele Daniel Floruță, fondator al Bisericii „Betel” Valencia, și-a anunțat oficial retragerea, deoarece el, împreună cu familia, s-a stabilit definitiv în România.

Fratele Daniel Marțincu este originar din comuna Satu Mare, județul Suceava și și-a început slujirea în Biserica „Betel” la începutul anului 2009, când a fost ordinat diacon, iar la sfârșitul anului 2010, a fost ordinat presbiter. Este căsătorit cu Adina și au împreună 5 copii.

Fratele Daniel Pomparău este originar din Dumbrăveni, județul Suceava, și a fost ordinat diacon în Biserica „Betel” Valencia în anul 2015. Este căsătorit cu Valerica  și au un copil.

Dorim ca Dumnezeu să-i binecuvinteze pe cei doi slujitori, împreună cu întreaga comunitate a Bisericii „Betel”.

Comentarii

Lasă un răspuns