Ordinări de slujitori în Biserica „Muntele Sionului” Avila

Biserica Penticostală „Muntele Sionului” din Avila, o comunitate mică, dar dinamică, a avut bucuria de a vedea din nou harul lui Dumnezeu în comunitatea lor, prin investirea recentă în slujbă a doi frați din biserică. Fratele Florin Alexa a fost ordinat în slujba de presbiter, iar fratele Dorin Anucuța, în cea de diacon.

Sărbătoarea a avut loc duminică 9 Februarie, la acest eveniment fiind invitați frații păstori Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon), Iulian Groza și Ioan Trifan (ambii din Biserica „Muntele Sionului” Arganda).

Predica de bază a fost rostită de pastorul Mihai Morar, tema acesteia fiind „Rodnicia slujitorului creștin în biserica contemporană”.

Cuvinte de salut și încurajare pentru cei doi frați, au avut de asemenea și pastorii Iulian Groza și Ioan Trifan.

Despre lucrarea din Avila, care a înregistrat suișuri și coborâșuri, ne povestește fratele Florin Alexa, care a fost martor la toate acestea, de-a lungul anilor:
„Am ajuns in Avila la inceputul anului 2007 și împreună cu un grup de frați am pus bazele bisericii penticostale. În acea perioadă încă era „el buum de la construccion” și astfel biserica a ajuns repede la 120 membri majori și cam tot atâția copii. Apoi a venit criza și în 2011 a început exodul românilor către alte tări mai dezvoltate. În anul 2012 mai rămăsesem 4-5 familii care susțineam lucrarea de aici și ne gândeam că s-ar putea să nu putem face față din cauza costurilor foarte mari ce le aveam cu localul.

În acel an am plecat în vacanță în România și am fost la un loc de rugăciune unde Domnul mi-a vorbit spunându-mi: „Du-te înapoi și zidește pe dărâmături, căci vreau să te fac un stâlp și am de adus oameni la mântuire în localitatea aceia”. Am venit înapoi și am spus celor rămași cuvântul profetic. Împreună am strâns rândurile, am schimbat localul cu unul mai ieftin și am mers înainte.

Dumnezeu a împlinit ceea ce promise-se, oamenii au început să vină la pocăință și până la ora actuală, am ajuns la un număr de 30 membri, plus copiii. Poate pare puțin lucru comparat cu alte biserici, dar noi suntem mulțumiți având în vedere terenul arid de aici. Lucrarea lui Dumnezeu este în creștere și Domnul a botezat cu Duhul Sfânt pe majoritatea membrilor din biserică, a lăsat și daruri de proorocie și vedenie. Pe lângă școala duminicală, am format o orchestră cu mai mult de 15 instrumente, dând astfel de lucru și copiilor”.
Fratele Florin Alexa a fost ordinat diacon în anul 2014, în acel an preluând slujba de responsabil al bisericii, iar acum, prin harul Domnului, a fost chemat la slujba de presbiter.

Fratele Florin Anucuța, a crescut spiritual împreună cu toată comunitatea, ocupându-se în special de cântarea de laudă și de orchestra bisericii, apoi fiind implicat la timpul de rugăciune și evanghelizare, iar de acum încolo, va sluji Domnului și bisericii ca și diacon.

La sfârșitul sărbătorii, cei trei pastori, sub coordonarea fratelui Mihai Morar, au procedat la ordinarea fraților Alexa și Anucuța, prin rugăciune cu punerea mâinilor.

Comentarii

Lasă un răspuns