Ordinări de slujitori în Biserica „Metanoia” Salamanca

Săptămâna Mare (după calendarul catolic), pentru Biserica Penticostală „Metanoia” din Salamanca, pe lângă evenimentele marcante ale sărbătorii pascale, a însemnat și un motiv de bucurie și recunoștință la adresa Domnului, când doi frați din această mică comunitate, au fost investiți în slujbă. Vineri 19 Aprilie a fost ziua când fratele Petru Stan a fost ordinat în slujba de presbiter, iar fratele Liviu Stan, în cea de diacon.

Fratele Sorinel Talpeș, presbiter în Biserica „Betania” Alcañices și coordonatorul zonal, a avut cuvântul de deschidere, iar pastorul Adi Szep (Biserica „Betania” Getafe) a coordonat programul în continuare.

Frații presbiteri, Ieronim Șofronie și Francisc Penacec, de la Biserica „Betel” Aviles au avut câte un mesaj de salut și motivație pentru cei doi slujitori, iar pastorul Titus Coroban (Biserica „Menorah” Caransebeș, a avut predica de bază.

Familia Szep (Biserica „Betania” Getafe) a slujit prin cântare, alături de frații din comunitatea locală, precum și a altor invitați din Miranda de Ebro, Alcañices și Aviles.

Slujba de ordinare a fost coordonată de pastorul Adi Szep, cei doi frați fiind consacrați în slujire prin rugăciune, cu punerea mâinilor, de către slujitorii prezenți.

Pe lângă slujba de ordinare, fraților Petru Stan și Liviu Stan, li s-au înmânat și diplomele de absolvire a Seminarului biblic din zona de nord-vest a Spaniei, pe care cei doi frați l-au frecventat.

Am văzut încă o dată efectul jertfei și suferinței Domnului Isus, -punctează presbiterul Sorinel Talpeș – marcat de momentul în care doi frați au hotărât să își ia crucea în spate și să pășească împreună cu Domnul pe drumul slujirii, al sacrificiului și a lepădării de sine, acceptând voia lui Dumnezeu pentru ei. Mulțumim Domnului, care a făcut ca din locuri pustii să apară izvoare de apă, și din locuri unde nu a fost nimic, acum se ridică slujitori care proclamă Numele Domnului. Mulțumim tuturor celor ce a fost prezenți și celor implicați în această lucrare”, a conchis fratele Talpeș.

Cei doi frați din Salamanca, Petru Stan și Liviu Stan, pe lângă faptul că sunt colegi de slujbă, sunt și frați de corp, ei fiind originari din localitatea Limboca – Caraș Severin. Frații sunt dintre fondatorii bisericii din Salamanca, Petru Stan fiind ordinat aici diacon în urmă cu câțiva ani.

Comentarii

Lasă un răspuns