Ordinări de slujitori în Biserica „Betel” Ontinyent

Marea trimitere, adică misiunea de a face ucenici și a predica Evanghelia până la marginile pământului, continuă să fie valabilă și astăzi, la fel ca și alte cuvinte ale Mântuitorului referitoare la nevoia de slujitori care să ducă la bun sfârșit această mare însărcinare.

Este adevărat că acastă misiune se răsfrânge asupra fiecărui credincios, asupra bisericii locale, a unei organizații de biserici, a lucrătorilor misionari, a altor categorii de persoane/slujitori, deci în concluzie asupra întregii comunități creștine din fiecare generație.

Biserica Penticostală „Betel” Ontinyent, este o comunitate de români care lucrează în Spania de mulți ani, oferind mărturia lor tuturor oamenilor, fie ei români sau spanioli.

Nevoia de slujitori este evidentă și aici ca și în alte comunități, drept urmare biserica locală a decis trimiterea în lucrare a unora dintre ei. Mai exact, duminică 16 Octombrie, frații Iosif Buzan și Daniel Medeșan au fost ordinați ca slujitori ai acestei biserici, fratele Iosif fiind ordinat în slujba de prezbiter, iar fratele Daniel, în cea de diacon.

Serviciul divin de ordinare a contat cu prezența a patru pastori, care au constituit comisia de ordinare și care au slujit în cadrul acestui serviciu:

  • Pastorul Sandu Bor – Biserica „Betel” San Pedro del Pinatar, care este și pastorul Bisericii „Betel” Ontinyent
  • Pastorul Aurel Moldovanu – Biserica Penticostală Carpați Cluj Napoca, vicepreședintele Cultului Penticostal din România.
  • Pastorul Beni Drădici – Biserica „Eben Ezer” Castellon
  • Pastorul Iosif Ignat – Biserica „Eben Ezer” Sebeș – Alba

Programul a fost coordonat de pastorul Sandu Bor, iar ceilalți frați au slujit din Cuvântul Domnului.

Corul bisericii, corul bărbătesc, grupul de tineri și alți frați sau surori din biserică au slujit prin cântare, iar la sfârșitul slujbei s-a procedat la ordinarea celor doi frați, prin rugăciune, cu punerea mâinilor. Rugăciunea de consacrare a fost rostită de pastorii Aurel Moldovanu și Iosif Ignat.

Dorim ca Dumnezeu să îi binecuvinteze pe cei doi frați în lucrarea în care au fost investiți, precum și întreaga comunitate a Bisericii „Betel” Ontinyent.

 

Comentarii

Lasă un răspuns