Ordinări de diaconi la Biserica „Elim” Beasain

Duminică 28 Noiembrie 2021, a fost o zi specială pentru Biserica Penticostală „Elim” Beasain (Guipuzcoa), care s-a bucurat de ordinarea în slujba de diacon a patru frați: Andrei Ciorei, Alin Pentea, Daniel Bejerea și Mihai Timșac.

Toți acești slujitori provin din pepiniera bisericii locale, care a organizat în ultimii ani, mai  multe serii de seminarii biblice, la care tinerii bisericii au putut asista, îmbogățindu-și astfel cunoștințele biblice și pregătindu-se astfel pentru slujire în Biserica Domnului.

La acest eveniment a fost invitat pastorul Virgil Neag (Biserica „Betel” Dumbrăveni – Suceava), care a predicat Cuvântul Domnului, acesta fiind inspirat din Ioan 21:15 – 22. Pornind de la chemarea lui Petru la slujire, mesajul pastorului Neag a avut trei puncte principale:

  • Măsura iubirii noastre față de Domnul este egală cu măsura slujirii noastre.
  • Măsura îngrijirii turmei, arată iubirea noastră față de Isus.
  • Când slujitorul nu înțelege anumite lucruri (din viața de slujire), el trebuie să continue să-l urmeze pe Domnul.

Un cuvânt de îmbărbătare și motivație pentru cei patru frați, a avut și pastorul Dan Marțincu, de la Biserica Betel Valencia (care l-a însoțit pe pastorul Virgil Neag), care a vorbit despre obiectivele slujirii:

  • Dedicarea pentru slujire
  • Dedicarea în smerenie
  • Dedicarea pentru calitate

Serviciul divin de ordinare a fost coordonat de pastorul local, fratele Fedor Timșac, care însoțit de pastorii Virgil Neag și Dan Marțincu, precum și de presbiterii din biserica locală, au procedat la dedicarea în slujbă a celor patru frați, prin rugăciune, cu punerea mâinilor.

Toți cei patru frați, ce au fost ordinați diaconi, sunt deja implicați în slujire în Biserica „Elim”, fratele Andrei Ciorei fiind responsabil de lucrarea cu adolescenții, fratele Alin Pentea, este responsabil de lucrarea cu copiii, iar frații Daniel Bejerea (care are un dar deosebit de a recita poezii) și Mihai Timșac, sunt implicați în departamentul administrativ al bisericii.

Corul mixt al bisericii, împreună cu alte grupuri de laudă, au cântat spre slava Domnului, întregind astfel sărbătoarea bisericii.

Este al doilea eveniment de felul acesta din anul curent, organizat în Biserica Elim Beasain, după serviciul de ordinare a doi presbiteri, ce a avut loc în 4 Iulie.

Dorim ca Domnul să-i binecuvinteze pe acești tineri slujitori, iar efortul și dedicarea acestora să fie răsplătit cum se cuvine în Ziua Domnului!

Menționăm de asemenea faptul, că vizita pastorului Virgil Neag la Biserica Elim Beasain a avut și un alt obiectiv, biserica locală organizând o conferință pentru familii și tineret, care avut loc cu o zi înainte, eveniment ce s-a bucurat de o atenție deosebită din partea familiilor și a tinerilor bisericii.

Comentarii

Un comentariu la „Ordinări de diaconi la Biserica „Elim” Beasain”

  1. Bunul Dumnezeu să-i păzească de tot ce-i rău si să-i călăuzească pe calea aceasta care nu-i una usoară (nici nu va fi) ….Fiti binecuvântați de Domnul!.

Lasă un răspuns