Ordinare în Biserica „Muntele Sionului” Orense

Biseirca Penticostală „Muntele Sionului” din Orense, la mai puțin de un an de când și-a început activitatea, are deja un slujitor ordinat în persoana fratelui Nicu Alexa, care duminică 30 Aprilie 2017 a fost investit în  slujba de diacon.

La această sărbătoare au participat frați din diferite biserici din nordul și nord-vestul Spaniei, precum și din Portugalia. Astfel, Biserica „Elim” Beasain a fost reprezentată de pastorul Fedor Timșac, ce este și președintele Comunității Teritoriale Penticostale din Spania, acesta fiind însoțit de presbiterul Nicu Sambor și de un grup de cântăreți. Biserica „Betel” Aviles a fost și ea reprezentată de presbiterul Ieronim Sofronie, acesta fiind însoțit de un grup de cântăreți (originari din Toflea – România), membri în Biserica „Biruința” Grado (Asturias).

A fost prezent de asemenea pastorul Titus Coroban (Biserica Menorah Caransebeș) care a avut predica de bază, mesajul biblic fiind inspirat din 1 Samuel 16:1 – 13. Prezența pastorului Coroban a fost motivată și de seminarul biblic ce și-a început activitatea în această primăvară, pentru bisericile din zona de nord și nord-vest, unde acesta este profesor.

Cuvinte de salut și încurajare au mai avut și frații Vasile Pleșca, responsabilul bisericii penticostale din Braga – Portugalia, unde fratele Nicu Alexa a fost botezat în apă, și fratele Marius Bălan din Braganca – Portugalia.

Serviciul divin a fost condus de presbiterul Sorinel Talpeș (Biseirca „Betania” Alcañices), ce are atribuții pastorale în biserica din Orense, iar pastorul Fedor Timșac a coordonat slujba de ordinare, care la final a înălțat o rugăciune cerând binecuvântarea și protecția lui Dumnezeu peste fratele Nicu, mulțumind Domnului că mai cheamă oameni în lucrarea Sa.

(informații primite de la Sorinel Talpeș – Alcañices – Zamora)

Comentarii

Lasă un răspuns