Ordinare în Biserica „Emanuel” Bilbao

fba961a3-3ad8-4858-a72e-b7ba05f7b917

Ziua de 23 Octombrie a fost o zi de sărbătoare pentru Biserica „Emanuel” din Bilbao (Barakaldo), zi în care conducătorul acestei biserici, fratele Alberto Czerni, a fost ordinat presbiter.

La acest eveniment au participat pastorii Fedor Timșac (Biserica „Elim” Beasain), Dragoș Croitor (Biserica Penticostală Bosanci – SV), Octav Axinte (Biserica Penticostală Botoșani) și Gheorghe Hasna (Biserica Penticostală Falcău – SV). Predica de bază a fost rostită de pastorul Dragoș Croitor, aceasta fiind inspirată din 1 Timotei 5:17 – 25, ceilalți frați având și ei cuvinte de salut și motivație pentru noul slujitor.

Au mai fost prezenți și alți slujitori din bisericile din Torrelavega (Cantabria), Logroño (La Rioja și Ayllon (Segovia).

Biserica „Emanuel” din Bilbao a început să funcționeze din anul 2009, dar primele întruniri ale fraților din acest oraș au început cu doi ani înainte, tocmai în apartamentul fratelui Alberto Czerni, unde se adunau la rugăciune, în acel moment întreaga comunitate fiind formată din șase persoane adulte. În acest moment, biserica are 50 de membri majori și 25 de copii.

Fratele Alberto Czerni este originar din Falcău – Suceava, unde a fost ordinat diacon în anul 2005, este căsătorit cu Mihaela și împreună au 9 copii.

Avem încrederea că această mică comunitate, va primi un nou impuls prin evenimentul descris mai sus, în această zonă existând mulți români ce au nevoie de mântuire, orașul Bilbao oferind un important potențial economic.

0b99bf35-8c2f-43c0-9ffe-6b1e7c69ec6b

Comentarii

Lasă un răspuns