Ordinare de slujitori în Biserica „Elim” Arganda

 

Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii”, sunt cuvintele Domnului Isus, ce sunt actuale și astăzi. Ele privesc pe de o parte, responsabilitatea  bisericii, care trebuie să se roage, și pe de altă parte, disponibilitatea celor ce sunt chemați în lucrarea Domnului.

Înțelegând acest aspect atât de important din Marea Trimitere, Biserica Penticostală „Elim” Arganda del Rey, a făcut încă un pas, prin ordinarea în slujba de pastor a fratelui Pavel Negrușier. Sărbătoarea a avut loc duminică 21 Aprilie, tocmai în ziua Învierii Domnului, fapt ce a făcut ca bucuria bisericii să fie dublă.

Serviciul divin a fost coordonat de pastorul principal al acestei biserici, fratele Gavrilă Zăgrean, iar dintre păstorii invitați, au răspuns frații Gavrilă Moldovan (Biserica „Gosen” Madrid), Fedor Timșac (Biserica „Elim” Beasain), Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon) și Sandu Negrușer (Biserica „Albini” Cluj Napoca).

Predica de bază a fost rostită de pastorul Sandu Negrușer (ce este frate de corp cu Pavel Negrușier), care s-a folosit de textul din Ioan 21, punând accentul pe „slujirea în echipă”, așa cum ucenicii, cu caractere, emoții și temperamente diferite, au lucrat împreună.

Ceilalți frați slujitori au avut și ei cuvinte de îmbărbătare și sfătuire pentru viitorul pastor. În acest sens, pastorul Gavrilă Moldovan, ce s-a folosit de textul din Efeseni 4:9 – 13, a scos în evidență faptul că „Dumnezeu este cel ce dă păstori”, pentru ca aceștia să slujească bisericii, pentru desăvârșirea sfinților.

Pastorul Fedor Timșac a avut un cuvânt intitulat „Ca să ne împlinim bine slujba”, pornind de la textul din Faptele Apostolilor 20:28 – 32.

Pastorul Mihai Morar, a scos în evidență trei aspecte ce trebuie să-l caracterizeze pe fiecare slujitor: certitudinea, valoarea și rezultatele. Pentru ca aceste lucruri să fie reale, slujitorul trebuie:

  • Să aibă certitudinea prezenței lui Dumnezeu în viața lui
  • Să fie sigur de mântuirea lui
  • Să se îmbrace cu toată armătura lui Dumnezeu
  • Să fie consecvent în aspecte atât de importante precum rugăciunea, părtășia cu Domnul și consilierea altora.

Serviciul de ordinare a fost condus de pastorul local, Gavrilă Zăgrean, care a și înălțat rugăciunea de consacrare, împreună cu pastorul Sandu Negrușer.

Fratele Pavel Negrușier, este unul din membrii fondatori ai Bisericii Elim, unde a fost ordinat diacon, și apoi presbiter. A fost o perioadă lungă de timp, responsabilul lucrării cu tineretul în Biserica „Elim”, comunitatea încredințându-i acum responsabilități pastorale. Este originar din Maieru, jud. Bistrița Năsăud, fiind cel de al 4-lea membru al familiei, ce este ordinat ca pastor, alături de frații lui Sandu (la Cluj), Vasile și Nelu (la Bistrița). Pavel este căsătorit cu sora Vali și împreună au trei copii. În Biserica Elim Arganda, va prelua responsabilități de pastor asistent.

Întreg programul poate fi urmărit pe video-ul de mai jos:

Comentarii

Lasă un răspuns