Ordinare de presbiter la „Maranata” Alcanar

Biserica Penticostală Română „Maranata” din Alcanar este o comunitate destul de numeroasă, a cărei începuturi se suprapun cu așezarea primelor familii de români în zona cuprinsă între Peñiscola și Amposta, de pe coasta Mediteranei. De atunci au trecut aproximativ 20 de ani, timp în care biserica a crescut, familiile fraților s-au consolidat, le-au crescut copiii, care acum la rândul lor, formează și ei familii.

Nevoile unei comunități de credincioși evanghelici sunt diverse, începând cu nevoia de părtășie la Casa Domnului, educația copiilor în valorile biblice, ucenicizarea celor proaspăt convertiți, alături de preocupările sociale și bineînțeles prezentarea mesajului mântuirii celor din afara bisericii.

Dar pe lângă toate acestea, sau mai bine zis, ca acestea să poată fi duse la îndeplinire, este nevoie de oameni disponibili pentru slujire, la toate nivelele și în toate segmentele de activitate.

Ziua de duminică, 30 August 2020, a fost o zi în care Biserica Domnului s-a bucurat de investirea în slujbă a unui nou lucrător, care alături de ceilalți membrii ai Bisericii „Maranata”, să pună umărul la lucrarea Domnului. Fratele Ciprian Jovrea a fost ordinat în slujba de presbiter.

Serviciul divin a fost coordonat de pastorul bisericii, fratele Sandu Bor, alături de care au slujit pastorii Mihai Morar și Beni Drădici, ambii de la Biserica „Eben Ezer” Castellon.

Pastorul Beni Drădici a predicat din 1 Petru 5:1 – 4, titlul mesajului fiind „Sfaturi de la un presbiter”, iar pastorul Mihai Morar, folosind același text, a avut un mesaj intitulat „Fii un lucrător vrednic”.

Serviciul divin de ordinare a fost coordonat de pastorul Mihai Morar, iar rugăciunea de consacrare a fost rostită de pastorii Sandu Bor și Mihai Morar.

Fratele Ciprian Jovrea, l-a primit pe Domnul cu mai mulți ani în urmă, aici în Spania, a fost ordinat ca diacon în luna Aprilie 2019, iar acum, prin îndurarea Domnului și voința bisericii, a fost chemat la slujba de presbiter. Este căsătorit cu Adela, împreună au doi copii, iar cel de al treilea urmează să se nască cât mai curând.

Dumnezeu să binecuvinteze pe acest slujitor al Bisericii, împreună cu întreaga comunitate de credincioși din Alcanar!

Comentarii

Lasă un răspuns