Ordinare de pastor în Biserica „Speranța” Roquetas de Mar

Bisericile penticostale din Andalucia, mai exact cele din zona Almeria, se bucură de slujirea unui nou pastor, fratele Cornel Dulcă de la Biserica Penticostală „Speranța” din Roquetas de Mar.

Serviciul divin de ordinare a avut loc duminică 9 Iulie 2019, în cadrul programului de  după masă. Programul a fost deschid de pastorul coordonator al acestei biserici, fratele Sandu Bor (Biserica „Maranata” Alcanar), care i-a salutat pe toți cei prezenți la sărbătoare, cât și pe pastorii invitați: Relu Moldovan (Biserica „Carpați” Cluj Napoca), Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon), Radu Galea (Biserica „Elim” Roquetas de Mar), Mitică Bosbici (Biserica „Maranata” Roquetas de Mar) și Aurel Ilie (Biserica Penticostală Wiesbaden – Germania).

Fiecare din pastorii prezenți a avut câte un scurt mesaj, de îmbărbătare și motivație pentru viitorul pastor, iar predica de bază a avut-o pastorul Relu Moldovan, vicepreședintele Cultului Penticostal din România, ce a fost invitat special la acest eveniment.

Predica pastorului Moldovan a avut ca titlu „Testele Slujirii”, fiind inspirată din 1 Timotei 3:1 – 7. Un bun slujitor se califică pentru lucrare dacă trece aceste teste:

  • Testul chemării
  • Testul caracterului
  • Testul competenței
  • Testul imaginii
  • Testul timpului

Pe lângă pastorii prezentați mai sus, au fost prezenți și alți presbiteri din bisericile din zonă, iar frații din biserică, în frunte cu orchestra, au contribuit la partea muzicală a sărbătorii.

Serviciul divin de ordinare, a fost coordonat de pastorul Mihai Morar, pastorii prezenți participând cu toții la ceremonia de dedicare, prin rugăciune cu punerea mâinilor, serviciul solemn fiind încheiat prin rugăciunea pastorilor Sandu Bor și Relu Moldovan.

Fratele Cornel Dulcă și-a început slujirea în Biserica „Speranța” din Roquetas de Mar, unde a fost ordinat diacon, apoi presbiter și în cele din urmă pastor. Este unul din fondatorii Bisericii „Speranța”, în anul 2006, când împreună cu fratele Aurel Ilie, și alți frați din zonă au pus bazele acestei comunități de credincioși. După emigrarea în Germania a pastorului Aurel Ilie, întreaga responsabilitate a bisericii a rămas pe umerii fratelui Dulcă, ce a continuat lucrarea, împreună cu frații ce au mai rămas acolo.

Pastorul Cornel Dulcă este originar din Făget – Timiș, este căsătorit cu Flori și împreună au 3 copii. Pe lângă Biserica „Speranța” Roquetas, el se va ocupa și de păstorirea Bisericii „Apa Vieții” din San Pedro del Pinatar – Murcia.

Întreg programul poate fi urmărit pe video-ul de mai jos:

Comentarii

Lasă un răspuns