Ordinare de pastor în Biserica „Apa Vieții” San Pedro del Pinatar

Chemarea Domnului Isus din Matei 9:38 „Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui”, continuă să fie valabilă și astăzi, chiar dacă au trecut două mii de ani de atunci, iar pentru fiecare comunitate creștină locală, nu este mai mare bucurie ca atunci când vede cum unii dintre fiii ei acceptă chemarea și se înrolează în Marea Trimitere.

O astfel de bucurie a experimentat recent și Biserica Penticostală „Apa Vieții” din San Pedro del Pinatar – Murcia, care a fost părtașă la ordinarea în slujba de pastor a fratelui Ștefan Cotu.

La această sărbătoare au fost invitați mai mulți frați pastori precum fratele Relu Moldovan (pastor al Bisericii Pent. Carpați – Cluj Napoca și vicepreședintele Cultului Penticostal din România), Radu Galea (Biserica Pent. „Elim” Roquetas de Mar) și Cornel Dulcă (Biserica Pent. „Speranța” Roquetas de Mar).

Pastorul local, fratele Sandu Bor a condus serviciul divin, iar frații Radu Galea și Cornel Dulcă au avut cuvinte de îmbărbătare și sfătuire pentru viitorul pastor. Cuvântul fratelui Dulcă a fost inspirat din Ioan 21 iar cel al fratelui Galea, din Numeri 27:15 – 23.

Predica de bază a fost rostită de pastorul Relu Moldovan, care, pornind de la textul din 1 Împărați 19:19 – 21, a vorbit despre Slujitorul disponibil, cele patru puncte principale ale predicii fiind următoarele:

  • Slujitorul disponibil recunoaște autoritatea lui Dumnezeu
  • Slujitorul este chemat să ia decizii dureroase
  • Știe pe ce să se bazeze în slujire
  • Slujitorul disponibil își disciplinează gândirea.

Serviciul de ordinare a fost coordonat de pastorul Sandu Bor, și împreună cu ceilalți trei pastori prezenți, a procedat la ordinarea în slujbă a fratelui Ștefan Cotu, prin rugăciune și punerea mâinilor. Rugăciunea de ordinare a fost rostită de pastorii Radu Galea și Relu Moldovan.

Fratele Ștefan Cotu este membru în Biserica „Apa Vieții” încă de la începuturile acesteia (anul 2002), unde mai târziu a fost ordinat diacon (anul 2012) și apoi presbiter (anul 2014). Este originar din Năsăud – BN, este căsătorit cu Maria și Domnul i-a binecuvântat cu două fete.

Comentarii

Lasă un răspuns