O nouă biserică penticostală română în Valladolid (Castilla y Leon)

Orașul Valladolid este capitala Comunității Autonome Castilla y Leon, fiind unul din cele mai importante orașe ale Spaniei (301.876 locuitori în 2016), având un trecut istoric important, în special în perioada medievală, dar și în timpurile moderne. 

Acest important oraș din Spania, și în special comunitatea română din zonă, se poate bucura de o nouă biserică penticostală română, care duminică 15 Iulie și-a deschis porțile.

Sărbătoarea a fost onorată de prezența Domnului, precum și a mai multor oaspeți de aproape sau de mai departe, ce au dorit să fie părtași bucuriei localnicilor.  Cuvântul de bun venit a revenit fratelui Daniel Haneş, responsabilul acestei biserici, serviciul divin fiind apoi coordonat de fratele Sorinel Talpeş, presbiter în Biserica „Betania” Alcañices și unul din promotorii lucrării din Valladolid.

Cuvinte de salut și motivații pentru rugăciune au fost aduse de frații Petrică Stan, diacon și responsabilul Bisericii Penticostale „Metanoia” Salamanca și Costel Feier, diacon în Biserica Penticostala „Betel” Aviles. Din Cuvântul Domnului au vorbit frații Domin Haneş, pastor în Biserica Penticostală Cladova – Timiș și Adi Szep, pastor în Biserica Penticostală „Betania” Getafe, secretar al Comunității Madrid-Nord, care în încheiere a oficiat și slujba de consacrare a localului.

Cântarea de laudă a fost misiunea mai multor grupuri din zonă, în special a familiei Szep, toți aceștia lăudându-l pe Dumnezeu pentru biruința oferită comunității locale, cât și pentru cei ce vor beneficia de aici înainte de părtășie, creștere spirituală și mântuire sufletească, în noua biserică.

Alături de noi la această sărbătoare – ne spune fratele Sorinel Talpeș – au mai fost frați din Salamanca, Medina del Campo, Cuellar, Orense, Logroño, Avilles, Torelavega și San Sebastian. Mulțumim Domnului în primul rând și apoi fraților din conducerea Comunității Madrid-Nord, care ne-au sprijinit în deschiderea acestei biserici. Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat în ceea ce privește locația pe care am închiriat-o, aceasta găzduind în trecut o biserică evanghelică spaniolă, și care ne-a fost pusă acum la dispoziția noastră cu toate dotările și dependințele necesare funcționării unei biserici”. 

Biserica Penticostală „Filadelfia” din Valladolid este filie a Bisericii Penticostale „Metanoia” din Salamanca, adresa acesteia fiind:

Calle Esperanto  N. 11

47007 – Valladolid

Persoană de contact: Daniel Haniș – 610 866 601

Comentarii

Un comentariu la „O nouă biserică penticostală română în Valladolid (Castilla y Leon)”

Lasă un răspuns