O nouă biserică penticostală română în Tudela – Navarra

Orașul Tudela se află situat pe o rută importantă, dacă ținem cont de situația lui socio-economică, făcând legătura între orașe importante precum Zaragoza, Logroño, Pamplona și Soria. Dar aici și în împrejurimi, locuiesc mulți români, de aceea viziunea fraților din Zaragoza de a planta aici o biserică română, este una binevenită și inspirată.

Totul a început în decembrie 2016 când un grup din Biserica „Betania” Zaragoza, împreună cu pastorul Ghiță Pop au decis să înceapă programe de evanghelizare în Tudela.

Am început practic de la zero”, ne spune pastorul Ghiță Pop. „Singurul sprijin la fața locului a fost cel al unei familii ce locuiau acolo și erau membri în biserica noastră. Dar imediat ce am demarat lucrarea am primit mai multe telefoane de la frați ce locuiau în zonă, care au dorit să ni se alăture. Dar apoi ne-am confruntat cu o problemă. Autoritățile din zonă nu ne-au dat voie să facem evanghelizare dacă nu dispunem de autorizările necesare”.

Soluția a fost ca Biserica „Betania” Zaragoza să deschidă în Tudela un punct de misiune, ceea ce presupunea închirierea unui local, amenajarea acestuia și obținerea autorizațiilor necesare.

Toate aceste demersuri, ce au însemnat timp și bani, au fost finalizate recent, astfel că duminică 25 Iunie a avut loc deschiderea oficială a cestei biserici.

La această sărbătoare, pe lângă frații din zonă, au participat de asemenea frați din Biserica „Betania” Zaragoza și Biserica „Măslinul” Logroño.

În perioada următoare, cu sprijinul celor două biserici amintite mai sus, Biserica „Betania” din Tudela, va avea servicii divine în fiecare duminică între orele 18:00 – 20:00.

Adresa bisericii este:

Calle Trinquete, N. 1

31 500 – Tudela

Persoană de contact: Ghiță Pop – 677 392 739

Comentarii

Lasă un răspuns