O nouă biserică penticostală în Sabadell (Barcelona)

Biserica Penticostală Română din Sabadell, ca entitate de sine stătătoare, are o istorie relativ scurtă, deși începuturile trebuie să le căutăm în urmă cu aproximativ 8 – 9 ani, într-un mic grup de părtășie din case. Majoritate fraților care alcătuiesc acum biserica din Sabadell, au fost membri activi în Biserica „Methanoia” din Barcelona, timp de mai mulți ani, unii chiar fiind implicați în slujire și chiar în funcții de conducere.

Cu mai mulți ani în urmă, aproximativ opt sau nouă ani, datorită distanțelor mari la care locuiau frații, s-a propus de către conducerea Bisericii „Methanoia” formarea unor grupe de părtășie în case, ce erau conduse de un lider numit de către Biserică. În Sabadell a fost numit fratele Remus Ogradă, diacon în Biserica din Barcelona la acea vreme.

Frățietatea din Sabadell a crescut semnificativ în decursul acestor ani, ajungând la un număr destul de mare, chiar neîncăpător pentru părtășia din case. Atunci s-a decis să se ia legătura cu o biserică a fraților spanioli din localitate ca aceștia să ne dea voie să organizăm un program de rugăciune în timpul săptămânii. Am găsit înțelegere la acești frați, ei dându-ne posibilitatea să ne adunăm acolo în fiecare seară de marți.

La începutul anului 2017, la propunerea pastorului Nicu Muntean, conducerea Bisericii „Methanoia” din Barcelona, a luat în discuție oportunitatea de a ne constitui ca biserică locală în orașul Sabadell, ceea ce i-a determinat pe acești frați, să ia o hotărâre favorabilă în acest sens.

Drept urmare, pe data de 05 Martie 2017 acest grup, format din 42 de frați și surori au început demersurile pentru amenajarea unui locaș de cult, unde să se poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții. S-a muncit mult, efortul depus fiind considerabil, pentru dotarea conform standardelor actuale a locației de cult, iar frații au lucrat cu multă hărnicie și sârguință, dăruind Domnului chiar și peste puterile lor.

La sfârșitul lunii decembrie locașul de închinare a fost terminat, Biserica Penticostală „Lehi En-Hacore” Sabadell, bucurându-se de cele mai bune condiții pentru a-l sluji pe Domnul, unde membri majori cât și copiii acestora se bucură împreună și-l laudă pe Domnul.

Pe data de 25 Februarie 2018 a avut loc dedicarea acestui locaș lucrării Domnului, la programul de deschidere participând frați păstori din România, precum și din Spania. Mesajul principal al slujbei de dedicare a fost prezentat de pastorul Ioan Lupșa (Biserica „Emanuel” Bistrița), alături de acesta fiind părtași bucuriei bisericii și frații: Sandu Bor (pastor în Biserica „Maranata” Alcanar), Dan Dorobanțiu (presbiter în Biserica „Betel” Reus, Vasile Galan (presbiter în Biserica „Maranata L`Arboc), Nuțu Hiticaș (presbiter în Biserica „Emanuel”Vilanova, Dragoș Moiceanu (diacon în Biserica „Eben Ezer” Solsona, Ioan Moldovan (presbiter în Biserica din Spermezeu – Bistrița Năsăud) și mulți alții. Rugăciunea de consacrare a locașului de închinare a fost înălțată de pastorul Ioan Lupșa.

În aceeași zi, în cadrul programului de după masă, sărbătoarea bisericii a continuat, la acest serviciu fiind ordinați în slujba de diacon frații Iosif Medeșan și Dorin Mureșan, iar în slujba de presbiter, a fratelui Gheorghe Remus Ogradă. Programul a fost coordonat de pastorul Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon), vicepreședinte al Comunității Teritoriale Penticostale din Spania, iar predica de bază a fost rostită de pastorul Ioan Lupșa. Serviciul divin de ordinare a celor trei frați, a fost coordonat de pastorul Morar, comisia de ordinare fiind completată de pastorii Ioan Lupșa, Sandu Bor și Viorel Necula (Biserica „Elim” Girona).

(Remus Ogradă – Sabadell)

Programul Bisericii „Lehi En-Hacore” Sabadell este următorul:

Marți 20:30 – 22:30 – rugăciune,

Vineri 20:30 – 23:00 – rugăciune,

Sâmbătă 19:00 – tineret,

Duminică dimineața 10:00 – 12:30 – Serviciu divin,

Duminică seara de la 18:00 – 20:00 – Serviciu divin.

Adresa bisericii este următoarea:

Carrer de Renal, N. 32

08205 – Sabadell (Barcelona).

Contact: Presbiter Gheorghe Remus Ogradă. Tel – 659239388.

Salutul Bisericii este din 2 Petru 1:10.

De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată”.

Comentarii

Lasă un răspuns