O nouă biserică penticostală în Orense – Galicia

orense

Când vorbim de bisericile române din Spania, suntem obișnuiți să ne gândim imediat la cele din zona Madrid, Castilla la Mancha, Catalunia, Comunidad Valenciana sau Almeria. Dar încetul cu încetul, comunitatea evanghelică română ajunge să penetreze în toate zonele geografice ale Spaniei, iar cea de care vorbim acum este Galicia.

Duminică 5 Iunie a avut loc inaugurarea localului primei biserici penticostale române din această zonă geografică, biserica fiind situată în orașul Orense. Totul a început în urmă cu aproximativ 2 ani când fratele Sorinel Talpeș din Alcañices (Zamora) a luat legătura cu o familie de credincioși ce locuia acolo. Prin intermediul acestora au cunoscut și alte persoane ce locuiau în zonă și au început să se adune în casele lor. Activitatea mai intensă, sub coordonarea presbiterului Talpeș, a început spre finalul anului trecut, perioadă în care lucrarea a început să prindă contur, astfel că la începutul acestei luni și-au inaugurat propriul lor local.

Serviciul divin de consacrare a localului a fost coordonat de fratele Sorinel Talpeș (presbiter Biserica „Betania” Alcañices) și a contat cu prezența pastorilor Titus Coroban (Biserica „Menorah” Caransebeș – membru în Consiliul Bisericesc al Cultului Penticostal), Fedor Timșac (Biserica „Elim” Beasain – președintele Comunității Teritoriale Penticostale Spania) și a presbiterului Ieronim Sofronie (Biserica „Betel” Aviles), ce are atribuții pastorale în această zonă.

Au mai avut cuvinte de salut frații Nicu Sambor (presbiter Biserica „Elim” Beasain), Francisc Penacec (diacon Biserica „Betel” Aviles) și Vasile Pleșca (responsabilul Bisericii Penticostale din Braga – Portugalia).

Biserica Penticostală „Muntele Sionului” Orense pornește la drum cu 12 membri majori, deși numărul celor ce se adună constant este în jur de 20 de persoane. Este un început bun și sperăm ca acest loc să fie unul în care și alți frați români din zonă să se regăsească, iar cei nemântuiți să-și găsească aici pacea și identitatea spirituală, primindu-l pe Domnul în inima lor.

Adresa acestei biserici este:

Rua Xose Ramon Fernandez Oxea (Ben Cho Sei); Nr. 5

32005 – Orense  – Galicia

Programul bisericii:

  • Duminica dimineața 11:00 – 14:00
  • Duminica după masă 18:00 – 20:00

Persoane de contact:

  • Alexa Nicolae – 642 419 691
  • Banu Ionuț – 631 464 811

Comentarii

Lasă un răspuns