Misiune printre etniile neevanghelizate în L´Arboc – Tarragona

muslims-praying

Sâmbătă 21 februarie 2015 a avut loc în provincia de Tarragona, în Biserica Penticostală „Maranata” L´Arboc, o primă întâlnire de studiu şi pregătire pentru evanghelizarea celor din comunităţile etnice magrebine unde am avut prilejul de a face cunoştinţă în cursul dimineţii cu o vedere de ansamblu a islamului şi a unor informaţii despre mesajul coranic ce ne-au fost împărtăşite cu mult profesionalism şi claritate de fratele  ex-m. Said T.

Această pregătire ne-a permis grupului de primi voluntari ai acestei prime campanii de evanghelizare între msm.nii din Catalunia să desfăşurăm în cursul după amiezii o minunată şi încurajatoare activitate de întâlnire cu persoane din cultura magrebină ce locuiesc în orăşelul L´Arboc pe care am putut să-i întâlnim pe străzile, magazinele şi barurile în care aceştia activează sau se destind în acest sfârşit de săptămână. Experienţa unei astfel de acţiuni misionare ne-a atins pe toţi ptr. că am putut să vedem cât de însetaţi sunt unii şi chiar curioşi erau alţii să afle despre Mesajul Evangheliei. Credem că pe cei mai mulţi dintre cei ce l-au ascultat i-a atins cu harul şi puterea Duhului Sfânt, ce noi toţi cei din aceasta primă campanie am invocat-o să ne acompanieze în acţiunea şi slujirea avută.

Surorile au format un grup aparte ce au desfăşurat acţiunea lor printre femeile msm. întâlnite pe străzi şi în parcurile oraşului, pe când bărbaţii au fost împărţiţi în două grupuri ce au împânzit prin orăşel materiale de evanghelizare şi au stabilit un prim contact cu unii din cei ce au acceptat să asculte acest prim mesaj venit din inimile şi compasiunea noastră, a celor ce Domnul ne-a provocat şi onorat să-L mărturisim deschis şi generos între cei ce încă nu-L cunosc ca Salvator al omenirii! Evident din cei cca. 15 mesageri ce ne-am aflat reuniţi la această primă campanie de evanghelizare printre etniile neatinse din L´Arboc, toţi am avea multe impresii de împărtăşit cu cei ce încă nu au gustat din această inedită experienţă însă spaţiul acestei relatări nu ne permite decât unele consideraţii pe care dorim să vi le oferim:

            Ioana B: Am primit atât de mult har să mergem în numele lui Isus spre aceste femei care nu au o identitate, nu au speranţă şi nu cunosc că există un MÂNTUITOR. Rugându-ne, am colindat oraşul lăsându-ne călăuzite de Duhul lui Dumnezeu. Am fost şapte surori împărţite în două echipe. Am distribuit literatură creştină în limba arabă, DVD-uri cu mărturii ale musulmanilor ce l-au primit pe Isus în inima lor ca Salvator şi CD-uri cu muzică creştină arabă.

În centrul oraşului am întâlnit-o pe N. Am stat de vorbă cu ea, i-am vorbit despre Dumnezeu şi cu permisiunea ei, ne-am rugat pentru ea şi pentru casa ei. A fost uimită ca cineva să vorbească cu ea şi să o întrebe despre viaţa ei … până acum nu i s-a întâmplat aşa ceva.

Am ajuns în jurul unui bloc unde o femeie musulmana (din Maroc) punea rufele la uscat. Am trecut pe lângă ea cu dorinţa de a-i vorbi. Ne-am reîntors şi atunci am înţeles că Domnul ne trimite să vorbim cu ea. Am ajuns la balconul ei şi am rugat-o să coboare pentru a-i oferi ceva. A venit la noi cu zâmbetul pe buze. Inima ei era pregătită să primească un mesaj … de iubire, de viaţă! Am fost uimite să vedem deschiderea ei şi mai mult, setea după Cuvânt, ce inima ei avea nevoie. I-am cerut numărul de telefon şi ea ni l-a dăruit cu bucurie.

Ceea ce se face cu mari greutăţi şi riscuri în ţările musulmane, noi avem harul şi libertatea să mărturisim unica cale spre viaţa veşnică – ISUS! Şi încă o data Duhul Sfânt ne-a confirmat că aceste femei aşteaptă să cunoască mai mult decât o religie, mai mult decât un şir de reguli care le ţine inima în teamă, frică şi violenţă, oferind false promisiuni şi o pace iluzorie; acestea aşteaptă să fie eliberate din împărăţia întunericului şi aduse la viaţă în numele lui ISUS.

Ştefan B. – Bărbaţii, ca şi grupul de surori, fiind împărţiţi tot în doua grupuri, am distribuit atât literatură cât şi bucuria de a vorbi despre speranţa unui Salvator, despre care evident, cei mai mulţi dintre marocanii şi pakistanezii întâlniţi nu aveau decât informaţii sau noţiuni limitate şi eronate. Domnul ne-a arătat cât de urgent şi necesar este să aducem Vestea Cea mai Bună!

Astfel de întâlniri zonale, cu lucrătorii bisericilor, precum şi cu credincioşi voluntari, care au dorinţa de a se implica în această lucrare, dorim să mai organizăm. Facem un apel pe această cale, tuturor celor care sunt interesaţi de această lucrarea, să ne contacteze şi împreună să stabilim coordonatele acestei colaborări. Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi acei care au pe inimă răspândirea Evangheliei printre musulmani şi El să-i umple de putere, curaj şi voinţă pentru a merge pe câmpul de misiune.

„Lucrarea este mare şi întinsă, şi noi suntem risipiţi pe zid, departe unii de alţii. La sunetul trâmbiţei să vă strângeţi la noi, spre locul de unde o veţi auzi. Dumnezeul nostru va lupta pentru noi.” (Neemia 4:19-20)

 

Pentru Spania Evanghelică;  Fam. Balic – misionari APME;  contact – Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns