„Leviții la altar” – ediția a 2-a a concertului coral al bisericilor române

Sâmbătă 21 Octombrie a fost organizată cea de a doua ediție a concertului coral organizat de bisericile penticostale române din Spania, eveniment ce s-a desfășurat sub genericul „Leviții la altar”.

După reușita de anul trecut de la „Elim” Beasain (Guipuzcoa), gazda de anul acesta a fost Biserica Penticostală „Betel” Coslada (Madrid). Au răspuns solicitării organizatorilor, corurile din șase biserici în special din zona Madrid, dar nu numai:

Biserica „Betel” Coslada (coordonator Petruș Ceica)

Biserica „Muntele Sionului” Arganda (pastor Iulian Groza), reprezentantă prin pastorul Ioan Trifan

Biserica „Emanuel” Arganda (pastor Viorel Crișan), reprezentată prin Emil Cifor

Biserica „Betania” Getafe (pastor Adi Szep), reprezentată prin Ștefan Moldovan

Biserica „Betel” Alcala de Henares (pastor Iacob Miron)

Biserica „Elim” Beasain (pastor Fedor Timșac), reprezentată prin presbiterul Nicu Sambor.

Timpul de rugăciune a fost coordonat de presbiterul Pavel Negrușier (Biserica „Elim” Arganda), rugăciunea fiind canalizată în special spre dirijorii de cor, dar și spre toți ceilalți coriști, ce au ca menire lauda Domnului.

Fiecare formație corală și-a  adus aportul la reușita întâlnirii, interpretând câte două piese, iar în final toate corurile, reunite sub bagheta dirijorilor Gabi Sauciuc și Sabin Tofan, au cântat împreună spre slava Domnului.

Pe lângă cântările formațiilor corale, toți cei prezenți au putut asculta și un mesaj biblic, prezentat de pastorul Iacob Miron, a cărui mottou, inspirat din 2 Petru 3:11, a fost „Revenirea Domnului Isus”.

Lucrarea „Leviții la altar” este coordonată de fratele Sabin Tofan, dirijorul corului din Biserica „Betel” Alcala de Henares, cu sprijinul și implicarea pastorului Fedor Timșac, președintele Comunității Teritoriale Penticostale din Spania.

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns