In memoriam – presbiter Vasile Ilie

Fratele Vasile Ilie s-a născut în 11 Noiembrie 1963 în comuna Coșbuc, jud. Bistrița Năsăud, în familia lui Emil și Rodica, fiind unul din cei 9 copii cu care această familie a fost binecuvântată de Dumnezeu.

Fiind crescut într-o familie de credincioși penticostali, l-a primit pe Domnul din tinerețe, încheind legământ în apa botezului la 23 de ani (24 Iunie 1986), în același an căsătorindu-se cu sora Ioana, care i-a fost soție timp de 34 de ani.

Domnul i-a binecuvântat cu 5 copii: Emilia, Grigo, Silvia Daniela, Vasile și Ionel, și cu 10 nepoți.

Încă din tinerețe, fratele Vasile s-a mutat cu familia în județul Timiș, stabilindu-se în localitatea Iecea Mare, de unde, în anul 1999, a emigrat în Spania, stabilindu-se în Roquetas de Mar (Almeria). Aici s-a integrat în Biserica Penticostală „Elim”, fiind cooptat în Comitetul Bisericii, încă de la formarea acesteia, în care și-a continuat slujirea de-a lungul timpului, în fiecare mandat.

În anul 2004 a fost chemat la o altă etapă de slujire, fiind ordinat diacon. Patru ani mai târziu, în anul 2008, a fost ordinat presbiter. În această perioadă, s-a ocupat și de Biserica Penticostală din  Abla (Almeria).

Din anul 2015, a făcut parte și din Comitetul Comunității Penticostale Zonale de Andalucia.

Anul acesta, în luna iunie, a plecat în România, unde urma să participe la căsătoria a doi dintre băieții lui, dar planul Domnului a fost cu totul altul. S-a îmbolnăvit de pneumonie, trebuind să fie internat de urgență în spitalul din Timișoara. Starea lui s-a înrăutățit tot mai mult, fiind pus în comă indusă, iar după o săptămână, Domnul l-a chemat acasă, la vârsta de 56 de ani. Nu a mai apucat să-l vadă pe cel de al doilea băiat pe scaunul de mire, nunta având loc în perioada în care el se afla în spital.

Primul serviciu de priveghi a fost organizat de Biserica „Elim” Roquetas de Mar, marți 18 August, la care au participat frați din toate cele trei biserici penticostale din localitate, slujind frații pastori Radu Galea, Daniel Raț și Mitică Bosbici, împreună cu presbiterii Daniel Mocan, Beniamin Tomoioagă și Nicu Capătă.

Biserica Penticostală din Iecea Mare, jud Timiș, ce este păstorită de fratele Dumitru Ilie, unul din frații de corp ai fratelui Vasile, a organizat cel de-al doilea serviciu de priveghi, miercuri 19 August, la care au slujit pastorii Ghiță Ungur din Cărpiniș și Veveriță Avram din Timișoara.

Joi 20 August, a avut loc serviciul de înmormântare, la care au slujit mai mulți frați păstori: Ghiță Ungur (Cărpiniș – TM), Veveriță Avram (Timișoara), Adi Pop (Timișoara), Dorel Bogdan (Oradea), Daniel Suingiu (Austria), Gaby Hada (Portland – SUA), și presbiterul Vasile Spoială (Cîmpa – HD).

Este primul slujitor din bisericile penticostale române din Spania, pe care Domnul l-a chemat acasă, în cei peste 20 de ani de istorie pe care comunitatea română o are pe aceste meleaguri. Dorim ca Dumnezeu să mângâie pe această familie, greu încercată, prin plecarea fratelui Vasile, căreia îi dorim protecție, călăuzire, sprijin și binecuvântare divină în anii care vor urma.

 

Aspecte de la serviciul de priveghi – Biserica Elim Roquetas de Mar

 

Serviciul de înmormântare – Iecea Mare, jud. Timiș
Fratele Vasile Ilie, împreună cu fratele Radu Galea la un botez în Marea Mediterană

Comentarii

Lasă un răspuns