Festivitatea de absolvire la Seminarul Biblic din Getafe – Madrid

În lucrarea de lărgire a împărăției Lui Dumnezeu, marcăm o noua biruință . Primul ciclu de absolvenți (din Madrid) ai Seminarului Teologic Penticostal Arad, au terminat cursurile, munca acestora fiind încununată de sesiunea de examene și bineînțeles de festivitatea de absolvire.

Seminarul biblic, ce s-a desfășuraqt pe perioada a doi ani, și care a avut 20 de cursanți, a avut ca biserică coordonatoare, Biserica „Betania” Getafe (pastor Ady Szep), din această biserică provenind majoritatea participanților (15). Pe lângă aceștia au mai participat doi frați de la Biserica „Betel” Alcala de Henares, doi de la Biserica„Muntele Sionului” Avila și unul de la Biserica „Betel” Soria.

Festivitatea de absolvire a avut loc duminică 18 Iunie în Biserica „Betania” Getafe, la acest eveniment participând pastorii Dănuț Crișan și Teodor Dronca, ambii fiind profesori la acest seminar biblic, fratele Dronca fiind directorul Seminarului Teologic Penticostal Arad.

Mesajul predicilor din cadrul serviciului divin de graduare s-a centrat pe pregătirea și echiparea slujitorilor, ptr. lucrarea de slujire, precum și evidențierea misiunilor extrem de diversificate în care vor putea fi chemați slujitorii. Predica de bază a fost rostită de pastorul Teodor Dronca și a fost intitulată „Robi netrebnici” (Luca 17:7 – 10), punctele principale fiind următoarele:

  • slujitorul ară și paște oile, deci muncește
  • slujitorul îl mulțumește pe stăpân prin viața lui
  • slujitorul se bucură de beneficiile slujirii lui

Se cuvine menționat faptul că pe durata cursurilor, care s-au desfășurat între 2015 și 2017, împreună cu cei doi profesori amintiți mai sus, au mai colaborat și predat anumite discipline biblice și alți profesori precum pastorii Gabi Iszak, Cornel Țună și Șerban Ioan.
La serbarea de graduare, biserica s-a bucurat de asemenea și de participarea fratelui Daniel Dronca, acesta fiind invitat special în conducerea cântărilor de laudă.

Împreună cu invitații, întreaga biserică, ne-am rugat și am cerut Domnului putere specială pentru cei ce au absolvit seminarul, pentru ca în viața lor de slujire să aibă parte de cât mai multe biruințe, în Numele Dumnezeului adevărat”, ne spune fratele Iosif Farcaș, de la care am primit aceste informații.

Echipa fratelui Dronca are în desfășurarea o nouă serie de cursanți, organizați în jurul Bisericii „Gosen” Madrid (pastor Gavrilă Moldovan), ce au terminat deja primul an de studii și de care sperăm, cu ajutorul Domnului, să ne bucurăm de graduarea lor, peste un an de zile.

 

Comentarii

Lasă un răspuns