Festivitatea de absolvire de la Seminarul Biblic din Valencia.

Pregătirea, indiferent de vârsta la care se află cei în cauză, este unul din cei mai importanți factori ce contribuie la progresul generației, iar pregătirea biblică, nu face rabat de la această regulă. Deși pentru cei din diaspora, acest lucru nu este prea la îndemână, totuși, voința tuturor, împreună cu binecuvântarea Domnului, poate deschide oportunități și rezultate vizibile. 

În situația de care vorbim aici, voința fraților din Valencia, împletită cu ce a fraților păstori din Comunitatea Regională Penticostală Suceava, a deschis oportunitatea pregătirii biblice aprofundate, atât pentru frații din Biserica Betel Valencia, cât și pentru mulți alții din bisericile de pe coasta de est a Mediteranei.

Școala Biblică a început în urmă cu mai bine de patru ani, cu 53 de cursanți, din care pe parcurs doar 2 au abandonat, alți 3 au plecat din zonă din motive personale sau profesionale, iar 48 au reușit să termine studiile, primind diplomele de absolvire. Pe lângă cei din Biserica Betel Valencia, ce au reprezentat majoritatea, au mai participat frați din Castellon, Alcanar, Cullera, Ontinyent, Alicante, Elche și Zaragoza.

Seminarul a fost coordonat de frații de la Comunitatea Regională Penticostală Suceava, pastorii Costică Macoveiciuc, în calitate de director și Aurel Șoltuzu – secretar, coordonând școala, a cărei denumire oficială a fost: Seminarul Biblic Penticostal Suceava Diaspora – grupa Valencia. Pe lângă pastorii amintiți mai sus, au mai participat ca profesori frații Petrică Vrăbioru, Viorel Topală, Filip Nițu, Fănică Pintilei și Felix Saulea.

Festivitatea de absolvire a avut loc duminică 16 Februarie 2020, în Biserica Betel Valencia. Au fost transmise mesaje de încurajare prin frații profesori Petrică Vrăbioru și Aurel Șoltuzu, prin fratele Viorel Pavăl, pastor asistent și coordonatorul local al seminarului și prin fratele Daniel Floruța, pastorul Bisericii.

 

Comentarii

Lasă un răspuns