Festivitatea de absolvire de la Seminarul Biblic din Alcanar

Duminică 22 Aprilie, în Biserica Penticostală „Maranata” din Alcanar (Tarragona) a avut loc festivitatea de absolvire a unei noi serii de cursanți a Seminarului Biblic găzduit de această biserică, ce este coordonat de frații de la Școala Biblică din cadrul Comunității Regionale Oradea.

Cursurile școlii biblice au început în urmă cu doi ani, cursanții beneficiind de prezența periodică a mai multor profesori/pastori din România, din cadrul Comunității Regionale Oradea, ce au predat cursurile biblice aferente. Dintre aceștia amintim pe frații Nelu Bodog (directorul Seminarului), Ioan Bogdan, Marius Copil, Dan Lucaci, Teo Băluț, și Ciprian Bălăban.

Festivitatea de absolvire, a fost deschisă de pastorul acestei biserici, fratele Sandu Bor și a contat cu prezența pastorilor Nelu Moldovan, președintele Comunității Regionale Oradea (pastor în Biserica „Speranța” Oradea) și Nelu Bodog (pastor în Biserica „Vestea Bună” Oradea).

Cuvântul pastorului Nelu Bodog a fost inspirat din Ioan 21, titlul acestui mesaj fiind „Să fiți binecuvântați în lucrarea pentru Domnul”.

Predica de bază a fost rostită de pastorul Nelu Moldovan, ce s-a folosit de textul biblic din Matei 17:14 – 21. Subiectul predicii a fost: „Să învățăm de la un om în necaz”, iar punctele principale sunt următoarele:
1. Marile victorii se obțin pe genunchi.
2. Aude durerea celor de lângă el.
3. Vede extremele.
4. Pricepe condiția ucenicilor (ce pot ucenicii și ce nu pot)

La sfârșitul slujbei, cei 17 absolvenți, au primit diplomele ce le-au fost înmânate de pastorii Nelu Bodog și Nelu Moldovan.

Festivitatea s-a încheiat cu o rugăciune specială pentru cei ce au absolvit școala, pentru ca Domnul să-i călăuzească și să-i întărească în lucrare.

Aceasta este a doua serie de cursanți a Seminarului Biblic din Alcanar, după cea din perioada 2008 – 2010 când au absolvit alți 28 de frați.

 

Comentarii

Lasă un răspuns