Festivitatea de absolvire a Colegiului Pleroma Arganda

Pe data de 25 iunie 2023, la Biserica Muntele Sionului din Arganda del Rey, Madrid, a avut loc festivitatea de absolvire a celor patruzeci și trei de studenți ai Colegiului Pleroma, organizat în colaborarea cu Institutul Teologic Penticostal din București. Mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul, protecția și călăuzirea pe care ni le-a dăruit. De asemenea, este demn de amintit și efortul deosebit al tuturor profesorilor din cadrul ITPB pentru activitatea didactică desfășurată în cadrul acestui colegiu.

Am o mare bucurie și satisfacție că Dumnezeu a adus la final această promoție, într-un număr atât de frumos. Ea este cea mai frumoasă dovadă că Dumnezeu își împlinește promisiunea sa, atunci când lucrăm în deplină ascultare de El. Domnul mi-a dat această viziune cu mai mulți ani în urmă, fapt care s-a concretizat în înființarea acestui colegiu, al cărui scop constă în asigurarea unei pregătiri de bază pentru membrii bisericilor penticostale de pe raza metropolei Madrid și alte orașe din Spania. Cred din toată inima că atunci când Dumnezeu ne vorbește și ne punem la dispoziția Lui, chiar dacă intervin unele dificultăți, ne ajută să ducem la îndeplinire lucrarea Sa.

La începutul anului 2017 am avut acest vis din partea lui Dumnezeu pentru a  pune bazele acestei lucrări. Literalmente, am visat o hală în care erau patru săli de clasă și o sală mai mare pentru conferințe. Bineînțeles, la început nu am crezut că s-ar putea face așa ceva din cauza faptului că în spatele halei mai erau o biserică de romi spanioli și un atelier auto. Ca să se împlinească visul atelierul trebuia dezafectat. Precum Ghedeon odinioară, când m-am rugat pentru înființarea colegiului am pus câteva condiții: prima a fost să se închidă service-ul auto, prețul chiriei să fie acceptabil și să se accepte o amânare a chiriei până la sfârșitul anului pentru a avea cât mai mult sprijin și din partea conducerii bisericii. În luna mai atelierul a fost închis, iar în urma discuției cu proprietarul pentru a nu plăti chirie până la sfârșitul anului, acesta a acceptat. Astfel, în luna iunie s-a început amenajarea spațiului pentru desfășurarea unor activități didactice. Nici nu mă gândeam când am început reamenajarea spațiului, că o să-i facem inaugurarea pe 27 noiembrie 2017.

Ca parte a călăuzii venite din partea Domnului, în vara anului 2018 m-am înscris ca student la programul de licență la Institutul Teologic Penticostal București. Impulsionat de ceea ce a ajuns să însemne pentru mine pregătirea mea din cadrul institutului, călăuzit fiind de Domnul, am solicitat implicarea Institutului Teologic din București să înființeze acest colegiul biblic în cadrul bisericii noastre. Și astfel, cu ajutorul lui Dumnezeu, am demarat această școală biblică în luna octombrie 2021.

Am fost foarte impresionat de interesul fraților și surorilor de a participa la acest colegiu. Au fost seminariști din diferite zone ale Spaniei și din mai multe biserici. Doresc să specific cele unsprezece  bisericii și zonele de unde au provenit cei patruzeci și trei de studenți:

 1. BISERICA MUNTELE SIONULUI ARGANDA DEL REY (16) studenți.
 2. BISERICA MARANATA GETAFE (9) studenți
 3. BISERICA BETEL ALCALA DE HERNARES (6) studenți.
 4. BISERICA BETEL TOLEDO (3) studenți.
 5. BISERICA BETEL COSLADA (2) studenți
 6. BISERICA CEZAREA MADRID (2) studenți.
 7. BISERICA EBEN-EZER EUROVILLAS (1) student.
 8. BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE BETEL MADRID (1) student.
 9. BISERICA BETEZDA AZUQUECA DE HERNARES (1) student.
 10. BISERICA EMANUEL LOGROÑO (1) student.
 11. BISERICA EBEN-EZER CASTELLON (1) student.

Scopul pregătirii teologice constă în formarea studenților în activitatea spirituală: studierea Scripturii, părtășia continuă cu Dumnezeu, meditația la Cuvântul Său, închinarea în duh și adevăr, rugăciunea, postul etc. Am fost impulsionați de necesitatea de a „auzi” mai bine Biblia, adică de a înțelege ce spune ea cu adevărat, necesitatea de a învăța cum să o abordăm, să o studiem, să o înțelegem și apoi, să fim capabili să o explicăm altora în vederea întoarcerii la pocăință sau pentru zidirea tuturor acelora care au nevoie de slujire din cuvânt. Slujitorul este pregătit să folosească aceste cunoștințe în mod practic (predicare, evanghelizare, învățătură, consiliere etc). Rolul Duhului ca învățător face ca educația creștină să fie distinctă de orice fel de educație. Duhul iluminează Cuvântul lui Dumnezeu pentru credincioși pentru a le facilita înțelegerea adevărurilor lui Dumnezeu și dă putere atât învățătorilor cât și studenților pentru a crește spiritual și a se transforma

Programul festivității de absolvire

Deschiderea programului de către pastor Viorel Ivașcu, rugăciune pastor Ion Ilie, Emanuel Logroño, îndemn rugăciune, pastor Iacob Miron, Alcala.

Prezentarea colegiului și a invitaților pastor Ioan Brie, rector ITPB.

Introducere reprezentant absolvenți, Sorin Sav, coordonator Seminarul Biblic Pleroma Arganda.

Reprezentanții promoția (2021-2023) – Costel Cumpătescu, Ancuța  Bunculeț.

Scurt mesaj,  pastor Gavrilă Zăgrean, Elim Arganda,  pastor Emanuel Iordache, Maranata Getafe, Sorin Sav, coordonator Seminar Biblic Pleroma Arganda.

La cântare a participat, corul, orchestra, grupul coral și grupul instrumental din biserica Muntele Sionului.

Mesaj principal,  Romulus Ganea, decan ITPB. Tema predicii a fost:Cele trei principii pentru o slujire după voia lui Dumnezeu”.

 1. Caracterul primează înaintea slujiri.
 2. Calitatea slujiri este dată de capacitatea de a renunța la unele lucruri bune pentru unele și mai bune
 3. Înțelegerea clară a propriei noastre identități în Isus Hristos, Domnul nostru

Mesaj principal,  Ioan Brie, rector ITPB, Romani 4:18-25, cu titlul  „Cel drept va trăi prin credință”

Fundamentele promisiunii lui Dumnezeu:

 1. Promisiunea lui Dumnezeu
 2. Caracterul lui Dumnezeu.
 3. Puterea lui Dumnezeu.
 4. Amintirea celor realizate de către Dumnezeu în trecut

Înmânarea Certificatelor de absolvire: Sorin Sav, Romulus Ganea, decan ITPB, Ioan Brie, rector ITPB

Rugăciune de consacrare și binecuvântare – pastor Ioan Brie, rector ITPB.

Rugăciune individuală ‒ pastor Gavrilă Zăgrean

Psalmul 115:15. „Fiți binecuvântați de Domnul, care a făcut cerurile şi pământul!”

Sav Sorin – Biserica Muntele Sionului Arganda del Rey

(Întregul program poate fi urmărit pe Youtube)

Comentarii

Lasă un răspuns