Familie de misionari români, printre musulmanii din Catalunia

_MG_7239 (1)

Suntem familia B. Ştefan și Ioana, împreună cu cele doua fetițe cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, fiind membrii în Biserica Penticostală „Muntele Sionului” din Aleșd (Bihor), biserică păstorită de fratele Nelu Moldovan.

Prin harul lui Dumnezeu suntem misionari acreditați de APME(Agenția Penticostală de Misiune Externă) din România din anul 2010, primul nostru câmp de misiune fiind în El Salvador (America Centrală). După doi ani de slujire în această țară, Domnul ne-a vorbit să ne întoarcem în România unde vom înțelege ce urmează să facem. Am fost total surprinși de Dumnezeu pentru ceea ce a urmat să ne vorbească: să mergem spre etniile neatinse de Evanghelie din Europa, pe care le-a trimis printre noi în ultimele decenii. Pentru noi, plecarea din El Salvador spre aceste etnii a fost o schimbare care numai cu ajutorul Duhului Sfânt am putut-o face, datorită diferențelor mari de cultură și circumstanțe dintre câmpurile de misiune de pe cele două continente.

După o pregătire intensivă la CRST (Centrul Român de Studii Transculturale – Agigea) pentru lumea musulmană, Duhul Sfânt ne confirma tot mai mult noua lucrare: etniile neatinse de Evanghelie din Europa, în mod deosebit cele care provin din spațiul islamului radical, care prin contextul lor actual, ne-au arătat urgența misiunii care se impune în dreptul lor. Dumnezeu ne-a vorbit despre lucrarea care o va începe în Spania (mai precis din Catalunia), în care dorește implicarea Bisericilor locale pentru acest imens seceriș. Aceasta este Kairos-ul (timpul) nostru favorabil, oportunitatea ultimelor „porți deschise”!

Am ajuns în Catalunia în decembrie 2012, stabilindu-ne în zona Barcelona, urmând un proces de identificare al locului, de unde Dumnezeu ne-a pus pe inimă să începem lucrarea în mijlocul etniilor neatinse de Evanghelie, implicându-ne în același timp la mobilizarea și sensibilizarea bisericilor locale atât spaniole cât și române. Modul de acțiune al APME în orice misiune, este prin biserica locală acolo unde ea e deja constituită, urmând doar antrenarea și formarea ei spre a depăși frontierele culturale sau denominaționale pentru ca astfel să poată împlini întru totul Marea Trimitere de care Isus ne-a responsabilizat pe toți ucenicii Săi.

Astfel în mod efectiv, în cei doi ani de când slujim aici în Spania ne-am implicat atât în procesul de evanghelizare de la om la om printre etnicii neatinși  (marocani, pakistanezi, algerieni …) cât și în diferite biserici spaniole și române în care încercăm să aducem viziunea și pasiunea pentru cei pierduți din aceste etnii știind cât de mare este acest seceriș dar și cât de puțini sunt cei sensibili și implicați în această direcție. Relațiile de prietenie care s-au conturat cu familii și persoane individuale între etniile din jurul nostru, precum și echiparea și mobilizarea mesagerilor creștini dispuși să intre în această minunată și plină de favoare însărcinare a bisericii, sunt baza lucrării primite ca misiune transculturală aici în Spania și credem că toată Europa, iar cea de Vest în mod deosebit, are oportunitatea de a fructifica această unică șansă pentru cei pierduți din neamuri și etnii ce de secole sau chiar de milenii au fost vitregite și înstrăinate de mesajul Mântuirii și Sfințirii primite prin Cristos!

Noi românii creștini am fost în mod misterios dar onorant, investiți și dispersați chiar printre aceste comunități în mod cu totul călăuzit de Duhul lui Dumnezeu pentru ca odată treziți de imensele binecuvântări primite să ne lăsăm investiți și dăruiți în mod generos și plini de recunoştință față de Isus – Salvatorul lumii, aducând îndeosebi celor neatinși, celor prinși de război și mulțimilor de oameni ignoranți sau înșelați de religiile întunecate ale oarbei rațiuni umane, Vestea Cea mai Bună a istoriei:

            “Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” – Ioan 3: 16-17

N.A. – (Numele nu sunt prezentate în întregime din motive de protecţie)

Comentarii

Lasă un răspuns