Dublă sărbătoare la Biserica „Maranata” Alcanar

Evenimente deosebite, petrecute recent în viața comunității penticostale din localitatea Alcanar, în mod sigur vor rămâne în memoria multora, dar în mod special a unor persoane ce s-au văzut implicate în acestea.

Dubla sărbătoare din duminica de 14 Aprilie, a început de dimineață, când au fost botezate în apă șase persoane, iar după masă, serviciul divin a fost dedicat investirii în slujbă a unui frate diacon.

Programul de dimineață a fost coordonat de pastorul Bisericii „Maranata”, fratele Sandu Bor, iar din Cuvântul Domnului a predicat fratele Cornel Dulcă, presbiter și responsabil al Bisericii „Speranța” Roquetas de Mar (Almeria), ce a fost invitat la acest eveniment.

Titlul predicii a fost: „Cinci nivele de bucurie pentru un creștin”, cuvânt ce a fost inspirat din Psalmul 97:11, 12

  • bucuria mântuirii,
  • bucuria numelui scris în Cartea Vieții
  • bucuria în suferință
  • bucuria la seceriș sau a unui om matur
  • bucuria revederii.

Demn de remarcat este faptul că din cei șase candidați, doar o singură persoană provine din biserica locală, celelalte cinci provenind din alte medii neevanghelice.

Sărbătoarea Bisericii „Maranata” a continuat în serviciul divin de după masă, când fratele Jovrea Ciprian a fost ordinat în slujba de diacon. Celor doi frați, ce au slujit dimineață, Sandu Bor și Cornel Dulcă, li s-au alătura pastorii Mihai Morar și Beni Drădici, de la Biserica „Eben Ezer” Castellon și presbiterul Remus Ogradă, responsabilul Bisericii „Lehi-en Hacore” Sabadell.

Toți frații prezentați mai sus au avut îndemnuri (mai scurte sau mai lungi) pentru fratele Ciprian, acestea centrându-se în special în jurul versetului 2 din 1 Corinteni cap. 4: „Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui”.

Slujba de ordinare a fost sarcina pastorului Mihai Morar, coordonatorul zonal, iar rugăciunea de consacrare prin punerea mâinilor, la care au participat toți slujitorii invitați, a fost rostită de pastorii Sandu Bor și Mihai Morar.

Fratele Jovrea Ciprian l-a primit pe Domnul cu mai mulți ani în urmă, aici în Spania, în Biserica „Emanuel” Vilanova, iar în urma căsătoriei cu sora Adela, s-a integrat în Biserica „Maranata” Alcanar, unde recent Domnul l-a chemat la slujire.

Cântarea de laudă, atât dimineață, cât și după masă, a fost sarcina formațiilor bisericii locale (cor, fanfară, grupul de laudă), precum și a altor frați și surori din biserică, ce au dorit să contribuie la frumusețea sărbătorii.

Comentarii

Lasă un răspuns