Dublă sărbătoare la Biserica „Carmel” Ocaña

OCAÑA 1

Ocaña, micul oraş din Castilla la Mancha, se află la o răscruce de drumuri, în această zonă istorică care ne aminteşte de miticul Don Quijote. De aici, în aproximativ o oră ajungi în Madrid, în 30- 35 de minute eşti în Toledo, sau dacă vrei poţi lua celelalte autostrăzi care se intersectează aici şi să călătoreşti spre Sevilla, spre Alicante sau spre Valencia.

Din anul 2001 în acest mic oraş a început să funcţioneze o mică biserică, pe care fraţii au numit-o Biserica Penticostală „Carmel”, la început în localul unei biserici spaniole şi după un an şi-au deschis propriul local, unde funcţionează şi astăzi. Cu timpul biserica a crescut, astfel că azi numără 120 de membrii majori, iar copiii chiar depăşesc acest număr, ei fiind aproximativ 130. Responsabilul acestei biserici este fratele Daniel Drăcşan, ajutat de presbiterul Iulian Dincă şi de ceilalţi fraţi din Comitetul Bisericii „Carmel”.

OCAÑA 5

Ziua de duminică, 19 Aprilie, a însemnat pentru această biserică o dublă sărbătoare, pe de o parte pentru că un frate tânăr a mărturisit credinţa în Dumnezeu, în apa botezului şi pe de altă parte, pentru că o familie din biserică a adus la binecuvântare doi gemeni, în acest caz sărbătoarea primind din nou o altă dublă semnificaţie. Cuvântul Domnului a fost vestit de fratele pastor Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon), care păstoreşte această biserică. Pastorul Morar s-a folosit de circumstanţele momentului pentru a vorbi despre semnificaţia botezului pentru oamenii maturi şi inutilitatea acestuia pentru copiii nou născuţi, care au nevoie de binecuvântare, din care vă prezentăm ideile principale:

Necesitatea botezului biblic Nou Testamental

  1. Necesitatea înţelegerii şi acceptării Cuvântului lui Dumnezeu, în care găsim şi identificăm voia lui Dumnezeu privitoare la mântuirea şi pocăinţa noastră.
  2. Necesitatea acceptării şi a schimbării stării noastre, a condiţiei noastre de oameni păcătoşi, prin recunoaşterea acestei stări şi punerea vieţilor noastre la dispoziţia lui Dumnezeu.
  3. Necesitatea împlinirii Cuvântului şi a supunerii noastre înaintea lui Dumnezeu, prin mărturisire voluntară, publică şi concretă, în apa botezului; a acceptării suveranităţii lui Dumnezeu şi a dedicării depline în slujba Lui.
  4. Necesitatea trăirii unei vieţi noi după botez, prin care să onorăm şi să glorificăm numele lui Dumnezeu, exprimând neprihănirea, sfinţirea şi adevărul divin.

Atât binecuvântarea celor doi copilaşi cât şi botezul, au fost efectuate de pastorul Mihai Morar, ajutat de presbiterul Iulian Dincă.

Dorim ca Dumnezeu să binecuvinteze atât pe fratele recent botezat şi pe familia care a fost onorată de Dumnezeu cu gemeni, cât şi pe întreaga frăţietate din această frumoasă biserică.

Ocaña colaj

Comentarii

Lasă un răspuns