Dublă sărbătoare la Biserica „Betel” Medina del Campo

Municipiul Medina del Campo este situat pe ruta care pleacă din Madrid spre nord-vestul Spaniei, pe autostrada A6, în provincia de Valladolid. Acest mic orășel prezintă interes pentru noi, pentru că de câțiva ani buni, aici funcționează o biserică penticostală, Biserica „Betel”, care duminică 28 Iunie, a avut o dublă sărbătoare. Pe de o parte, mica comunitate a inaugurat un nou local al bisericii, iar pe de altă parte, s-a bucurat de investirea în slujbă a doi frați, un presbiter și un diacon.

Biserica „Betel” Medina del Campo, a luat ființă în urmă cu 8 ani, fiind atunci un grup de aprox. 20 de persoane ce frecventau biserica fraților spanioli, dar cu ajutorul Domnului și cu concursul pastorului Ioan Trifan, frații au pornit într-o lucrare, care nu a întârziat să dea rezultate. Localul bisericii, cu timpul a devenit neîncăpător, datorită creșterii numerice, motiv pentru care frații au închiriat un nou local pe care l-au amenajat pentru a corespunde nevoilor actuale. Noul local trebuia deschis în primăvară, dar datorită situației actuale, marcată de pandemia globală, acest lucru nu a fost posibil decât acum.

În același timp, ținând cont de condițiile speciale în care încă ne aflăm, biserica a decis ca în aceiași zi să se procedeze la ordinarea în slujbă a fraților Mutu Alexandru, presbiter și Dumitru Nelu, diacon.

La această dublă sărbătoare a bisericii, au fost invitați frații pastori Ioan Trifan (Biserica „Muntele Sionului” Arganda), ce are atribuții pastorale în Biserica „Betel”, Iulian Groza (Biserica „Muntele Sionului” Arganda) și Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon), vicepreședinte al Comunității Teritoriale Spania. Alături de aceștia au participat și frații presbiteri Viorel Ivașcu, Nelu Rauca (ambii de la Biserica „Muntele Sionului” Arganda) și Marius Nicorici (Biserica „Elim” Tarancon).

Serviciul divin a fost coordonat de pastorul Ioan Trifan, ceilalți frați având fiecare câte un cuvânt de salut sau îndemnuri pentru rugăciune, iar predica de bază a fost rostită de pastorul Mihai Morar.

Rugăciunea de consacrare a noului local a fost rostită de pastorul Iulian Groza.

Serviciul de ordinare a celor doi frați, a fost coordonat de pastorul Mihai Morar, care a și rostit rugăciunea de punere în slujbă, acesta fiind acompaniat în lucrare de ceilalți lucrători prezenți.

Ambii frați ordinați provin din pepiniera Bisericii „Betel”, fratele Mutu Alexandru, care este în prezent responsabilul bisericii, fiind ordinat diacon acolo, în urmă cu câțiva ani.

Dorim ca Dumnezeu să binecuvinteze această biserică, care să fie un bun reper spiritual pentru cei din zonă, cât și pe cei doi frați recent investiți în slujbă, a căror responsabilitate să fie bine reflectată în fapte vrednice și o slujire exemplară.

Comentarii

Lasă un răspuns