Din nou ajutoare pentru Satu Mare și Vaslui

Încă un camion, plin până la refuz, a plecat spre România, fiind destinat mai multor familii nevoiașe din județele Satu Mare și Vaslui.

Bisericile române, de pe coasta de est a Spaniei, s-au mobilizat din nou pentru a trimite alimente (8 tone), haine, paturi speciale pentru bolnavii imobilizați, saltele, aparate de uz casnic, pampersuri pentru adulți, cărucioare pentru invalizi, etc, pentru a veni în ajutorul celor ce au nevoie de o mână întinsă, atunci când se află în penurie.

Camionul, ce a fost pus la dispoziție gratuit de către un frate din zonă, a plecat la sfârșitul primei săptămâni a lunii mai și a ajuns la cele două destinații, în săptămâna următoare.

La Satu Mare, ajutoarele au fost preluate de fratele Ionică Caloi, acestea fiind distribuite în cea mai mare parte unor familii ce locuiesc în condiții mai mult decât modeste, sub tribunele fostului stadion de fotbal al orașului. Fratele Caloi, pe lângă ajutoarele materiale atât de necesare acestor oameni, se ocupă și de evanghelizarea lor, recent acolo fiind organizat un botez în apă. La acest eveniment, când 6 persoane au intrat în apa botezului, a slujit fratele Vasile Galan (din L`Arboc – Spania), împreună cu frații Strugariu (cântăreți din Dumbrăveni – Suceava). De menționat este faptul că în vara trecută, alte 3 persoane au fost botezate în apă, în același loc.

La Vaslui, ajutoarele au ajuns la pastorul Paul Marica, care le-a distribuit la familiile nevoiașe din zonă. Atât pastorul Marica, cât și frații din acele sate uitate de toți, au rămas surprinși că frații lor de departe, pe care nici nu-i cunosc, se interesează de ei și le trimit ajutoare.

Dumnezeu să binecuvinteze efortul tuturor celor ce au contribuit, într-un fel sau altul la această acțiune, ce dorim să se repete cât mai des, cu concursul acelorași sau a altora.

Începutul … la Alcanar

 

Se continuă la Castellon