Deschiderea Bisericii din Mirandela – Portugalia

Mirandela este un mic oraș (15 000 locuitori) situat în nordul Portugaliei, unde se află o comunitate de români, care recent a deschis o biserică penticostală în acel loc.

Evenimentul a avut loc sâmbătă 28 Aprilie, zi ce a fost marcată de o deosebită bucurie pentru întreaga comunitate de români ce îl iubesc pe Domnul din toată inima. A fost ziua în care a fost inaugurată prima biserică și prima locație a unei case de rugăciune, destinată fraților români din acea zonă.

Totul a început în urmă cu aproximativ 4 ani, când fratele Sorinel Talpeș din Alcañices a luat legătura cu o familie de frați români din Mirandela, care la acea dată erau integrați în biserica fraților portughezi. Apoi, împreună au început să-și caute conanționalii prin oraș și împrejurimi și au aflat că în zonă se află numeroși români, atât din România cât și din Republica Moldova. Încetul cu încetul lucrarea a început să prindă contur și în cele din urmăsa materializat în deschiderea unei biserici.

Demn de remarcat este și sprijinul pastorului portughez din localitate, ce a pus la dispoziția fraților un local, proprietatea comunității, pe care biserica lor nu îl mai folosește, deoarece ei s-au mutat într-o locație mai mare.

Serviciul divin a fost condus de fratele Sorinel Talpeş, presbiter în Biserica Penticostală „Betania” din Alcañices (Zamora), Biserica Penticostala „Râul Vieții” din Mirandela fiind o filie a Bisericii Penticostale Betania.

Predica de bază a fost rostită de fratele Titus Coroban, pastor în Biserica Penticostala „Menorah” Caransebeș și membru în Consiliul Bisericesc al Cultului Penticostal din România, iar slujba de consacrare a fost oficiată de fratele Adi Szep, pastor în Biserica Pentcostala „Betania” Getafe și secretar al Comunității Madrid-Nord.

Cuvinte de salut au mai avut și frații Francisc Penacec, presbiter în Biserica Penticostala „Betel” Aviles și Jose Manuel, pastor în Biserica Penticostala Portugheză din Mirandela.

Bucuria sărbătorii a fost întregită prin cântarea de laudă, la care a participat îndeosebi familia Szep din Getafe, precum și de prezența mai multor frați din diverse locuri din Spania (Orense și Valladolid) și Portugalia (Braga).

Din partea redacției site-ului Spania Evanghelică, dorim să transmitem un sentiment de apreciere fraților români din nord-vestul Spaniei, pentru consecvența și dedicarea ce o dovedesc în lucrarea misionară în acea zonă geografică. În urmă cu câțiva ani, în zona respectivă exista o singură biserică română, la Alcañices (Zamora), dar efortul fraților de acolo, bineînțeles cu ajutorul nemijlocit al Domnului, a făcut să se deschidă noi biserici la Salamanca, Orense și acum Mirandela (Portugalia). Următoarea redută, unde se lucrează pentru deschiderea altei biserici, este orașul Valladolid, unul din cele mai importante orașe, nu numai din nord-vestul Spaniei, ci chiar din întreg teritoriul spaniol.

Comentarii

Lasă un răspuns