Conferinţa tineretului baptist din Spania – „Tentaţiile tinereţii”

IMG-20150510-WA0009

Conferinţa anuală a tineretului Bisericilor Creştine Baptiste Române din Spania a fost organizată în perioada 1 – 3 Mai, locaţia de anul acesta fiind frumoasa localitate alicantină Dehesa de Campoamor.

„Tentaţiile tinereţii” a fost tema acestui eveniment, care a întrunit aproximativ 170 de tineri din bisericile baptiste române din Arganda del Rey, Albacete, Barcelona, Borox, Coslada, Castellon de la Plana, Roquetas de Mar, Torrent, Santander, la care s-au adăugat şi un grup de fete venite tocmai din Anglia. Cel care a răspuns invitaţiei a fost cunoscutul profesor creştin Emil Bartoş, care a fost însoţit de soţia lui Tatiana.

IMG-20150510-WA0005

Conferinţa, ce s-a desfăşurat pe durata celor trei zile, a contat cu şase sesiuni, pe parcursul cărora profesorul Emil Bartoş, ajutat de sora Tatiana Bartoş (care este de profesie medic), a prezentat şase teme, toate încadrându-se în subiectul general al conferinţei:

  • Sesiunea I-a – Ieşirea de sub autoritate! -de ce trebuie să ascult de alţii?
  • Sesiunea a II-a – Fuga de angajament! – chiar trebuie să întemeiez o familie?
  • Sesiunea a III-a – Navigarea necontrolată! – pot accesa orice pe Internet?
  • Sesiunea a IV-a – Obsesia cumpărăturilor! – de ce nu pot avea orice îmi doresc?
  • Sesiunea a V-a – Sexul liber! – ce mă împiedică să fac sex cu cine îmi place?
  • Sesiunea a VI-a – În lanţurile depresiei! – de ce îmi vine să abandonez totul?

Cele şase programe ale tinerilor, întruniţi în Hotelul Montepiedra din Dehesa de Campoamor, pe lângă mesajul biblic, au contat cu momentele de rugăciune şi laudă la care au participat grupurile de tineri din bisericile participante.

 „A fost un prilej deosebit de reîmprospătare spirituală pentru toţi acei care au participat la această conferinţă”, ne spune Daniel Tileagă, liderul de tineret al Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Române din Spania. „Aici au fost tratate subiecte de o importanţă deosebită pentru tinerii noştri, subiecte care nu prea sunt tratate în bisericile noastre, motiv pentru care cei care au participat au putut să facă cunoştinţe cu aceste subiecte atât de actuale, prezentate de o familie cu pregătire în domeniu şi cu multă experienţă în lucrarea Domnului”.

IMG-20150510-WA0007 IMG-20150510-WA0008

Comentarii

Lasă un răspuns