Conferința femeilor din Roquetas de Mar – Almeria

IMG-20160706-WA0000

„Îndrăznește fiică” a fost tema conferinței femeilor ce a avut loc în primele zile ale lunii iulie, ce a fost organizată de Biserica Penticostală „Elim” din Roquetas de Mar și la care au participat surori din bisericile penticostale din zona Almeria.

Evenimentul a contat cu prezența surorii Daniela Delibaș, redactor la Radio Vocea Evangheliei Suceava și autoarea cărții „Femeia care mută munții”, invitată special pentru conferință.

Vineri 1 Iulie a avut loc o întâlnire specială, rezervată fetelor necăsătorite, iar sâmbătă 2 Iulie, s-a desfășurat conferința „Îndrăznește fiică”, aceasta fiind organizată în două sesiuni și ce s-a încheiat cu o agapă.

Vă prezentăm în continuare materialul pe care Daniela Delibaș la expus la această conferință.

Isus i-a zis: Indrazneste fiica! Credinta ta te-a mantuit! Du-te in pace! Matei 9:22

Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar CEL NEPRIHANIT INDRAZNESTE  ca un leu tânăr. Proverbe 28:1

  1. Îndrăznește să te BUCURI!!

Gura mea Te laudă cu strigăte de bucurie pe buze! Psalmul 63:5  În Biblia Fidela acest verset este tradus astfel: Gura mea Te va lăuda cu buze bucuroase!

Pielea fetei lui STRALUCEA pentru ca vorbise cu Domnul! Exod 34:29

Bucură-te înaintea Domnului în această zi! Fii cu bucuria în inimă! Proclamă această bucurie peste viaţa ta iar ea îţi va fi înmulţită pe măsură ce o vei proclama! Cu fiecare cuvânt de laudă şi bucurie exprimat la adresa lui Dumnezeu, fericirea ta va creşte iar fata ta va STRALUCI.

Exista o anumita stralucire a fetei si o anumita bucurie a inimii pe care o au fiicele lui Dumnezeu! Fata lor straluceste de pace si bucurie pentru ca s-au intalnit cu Domnul, pentru ca au avut partasie cu El! Caută azi această bucurie sfântă! Ea îţi va însenina întreaga zi, chiar dacă problemele nu vor înceta să apară!

Isaia 60: 1 Scoala-te! Lumineaza-te! Caci lumina ta vine si slava Domnului rasare peste tine!!

  1. 20 Domnul va fi lumina ta pe vecie si zilele suferintei tale se vor sfarsi!!

Iar voi, care v-aţi alipit de Domnul, Dumnezeul vostru, sunteţi toţi vii astăzi! (Deuteronom 4:4) BUCURA-TE!!! ESTI VIE! TRAIESTI!

Bucura-te de Semnele dragostei Sale!!

IOv 37:13 II face sa para ca o nuia cu care loveste pamantul sau ca un semn al dragostei Lui!

Dumnezeu lucreaza cu minuni si semne in viata fiicelor Sale! Le-ai descoperit si in viata ta? Il simti pe Dumnezeu aproape de tine la tot pasul?

Descopara semnele dragostei Sale si bucura-te de ele!

Nu te teme pamantule ci bucura-te si veseleste-te caci Domnul face LUCRURI MARI!!!Ioel 2:21

Voi face sa se vada SEMNE in ceruri si pe pamant!! Ioel 2:30

Daca NU ne oasandeste inima noastra, avem INDRAZNEALA la Dumnezeu!!1 Ioan 3:21. Lupta cu pacatul si astfel vei avea INDRAZNEALA sa-I ceri lucruri MARI lui Dumnezeu!!

Cere SEMNE MARI unui DUMNEZEU MARE!!!

 

2.Îndrăznește să ACȚIONEZI!

Până când vă veţi lenevi să luaţi în stăpânire ţara pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeu? Iosua 18:3

Tabăra poporului Israel se mută de la Ghilgal la Şilo unde are loc împărţirea ţării cucerite. Fiecare dintre semniţiile lui Israel îşi primeşte partea, prin tragere la sorţi. Cu multă bucurie, ei intră în stăpânirea acestor locuri binecuvântate şi pline de rod. Cu toate acestea, unii lenevesc în luarea în stăpânire a acestor locuri frumoase şi atât de aşteptate.

 De ce fac acest lucru? De ce îşi amână ei singuri binecuvântarea, bucuria şi odihna?

Unii dintre noi semănăm cu aceşti israeliţi tocmai prin faptul că lenevim în lucrul încredinţat nouă şi ajungem astfel să pierdem binecuvântarea promisă de Dumnezeu şi satisfacţia cuceririi unui loc nou, a realizării unui nou proiect, a împlinirii unui nou vis etc.

Cei mai mulţi oameni pierd experienţe extraordinare cu Dumnezeu tocmai din cauza leneviei şi a lipsei de seriozitate! Totul începe cu o mică sămânţă! Pune sămânţa azi! Pune sămânţa acum!Este timpul să devii serios cu privire la viaţa ta! Este timpul să devii serios cu privire la implicarea ta în lucrarea lui Dumnezeu!

Mulţi credincioşi doresc o viaţă mai bună dar ei stau pasivi sperând că li se va întâmpla ceva bun! Nu fi un astfel de om!

Una dintre marile caracteristici ale  unui credincios este INIŢIATIVA!

Credinciosul nu va sta în colţul lui, aşteptând ca alţii să-i spună ce sa facă, ci va acţiona, urmărind întotdeauna binele familiei, al bisericii şi chiar al societăţii!

O femeie face un LUCRU FRUMOS fata de Hristos!! Şi iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor, şi stătea înapoi lângă picioarele lui isus şi plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei şi să le şteargă cu părul capului ei; le săruta mult şi le ungea cu mir! (Luca 7:37-38)

Iniţiativa de care dă dovadă această femeie păcătoasă este extraordinară şi demnă de urmat! Ea intră fără teamă într-o casă plină de bărbaţi, şi, fără să spună nimic, se apucă de treaba pentru care e venit: Îi spală picioarele Domnului Isus şi I le unge cu parfum frumos mirositor şi foarte scump. O asemenea jertfă şi închinare sugerau faptul că nimic nu era prea scump pentru Isus!

Toţi liderii religioşi ai vremii de atunci nu au ştiut să-L aprecieze pe Isus aşa cum a făcut această femeie! Fapt pentru care, Isus îi spune în mod public şi autoritar: Iertate îţi sunt păcatele! Dar ea nu a fost iertată datorită faptului că L-a iubit mult pe Mântuitorul, ci pentru faptul că a fost iertată de toate greşelile trecutul ei, ea L-a iubit din toată inima pe Isus!

Din toată casa aceea plină de bărbaţi, conducători religioşi ai vremii, ea a fost singura care a primit mântuirea. Ea a fost singura care s-a întors acasă plină de bucurie şi speranţă! Isus, fiul lui Dumnezeu o iertase! Îi uitase tot trecutul plin de păcat şi pierzare! Scosese din ea şapte duhuri de draci, eliberând-o pentru totdeauna de puterea lor demonica! Era, în sfârşit, LIBERĂ!

De acum înainte, pentru ea începea o nouă viaţă, plină de puterea şi prezenţa Celui Preaînalt! Ce putea să facă mai mult decât să se bucure din toată inima de marea ei biruinţă? Ea face acest lucru, dar nu numai!

Ea nu se opreşte la simple mulţumiri adresate Mantuitorului ci ACŢIONEAZĂ! Pune la cale un plan prin care îşi poate arăta în mod clar, şi în faţa tuturor, dragostea şi recunoştinţa faţă de Cel care a iertat-o!

Ea a facut un lucru frumos fata de MINE!! Matei 26:10

Nu te mulţumi doar cu acceptarea harului mântuitor, ci fă fapte concrete care să ateste dragostea ta faţă de Mântuitorul!

  1. Îndrăznește să CREZI!!

La sfârşitul celor şase zile de lucru intens, Dumnezeu face o remarcă formidabilă:

Toate sunt foarte bune!

Această remarcă o găsim în Geneza 1:31, care spune declarativ:

Dumnezeu s-a uitat la tot ce făcuse ;şi iată că erau foarte bune!!

Tot ceea ce face Dumnezeu este foarte BUN fie ca este vorba de o binecuvantare fie ca este vorba despre  incercare!

MI-L imaginam pe Dumnezeu privind din ceruri peste problema care apasa greu peste familia noastra ( 2 copii bolnavi) si spunandu-mi: Incercarea aceasta este BUNA pentru tine si familia ta! Ai INCREDERE in Mine! Pentru ca TOT ceea ce fac eu este foarte BUN!

Ai INCREDERE in planul lui Dumnezeu BUN si MINUNAT pentru viata ta!

El iti va da biruinta!

El are un TIMP PERFECT pentru fiecare lucru, eveniment sau circumstanţă din viata ta!

Învăţătorule, nu-Ţi pasă ca pierim? Marcu 4:38

Să aruncăm o scurtă privire în textul din Marcu 4 pentru a vedea ce s-a întâmplat cu ucenicii atunci când I-au pus această întrebare Domnului Isus, dar şi pentru a înţelege totodată ce ni se va întâmpla şi nouă, atunci când ne vom confrunta cu astfel de situaţii grele.

Inmărmuriţi de miracol!

Într-o seară Isus şi ucenicii pornesc pe mare cu scopul de a traversa Marea Galileii. Isus iniţiază această călătorie fără prea multe pregătiri speciale, ci mai exact într-un regim de urgenţă. El vrea să-i  înveţe pe ucenici o lecţie preţioasă: ÎNCREDEREA! Iar această lecţie nu poate fi învăţată decât într-o situaţie de urgenţă!

La fel este şi cu tine! Dacă eşti într-o situaţie de urgenţă, înseamnă că Dumnezeu te-a adus în acestă situaţie cu scopul de a te învăţa una dintre cele mai preţioase şi absolut necesare lecţii ale vieţii: încrederea totală în Dumnezeu şi în ajutorul Lui divin, în orice vreme!

Odată învăţată această lecţie preţioasă, viaţa ta se va schimba radical!

Încrederea ta în Dumnezeu şi în planul Lui BUN  pentru viaţa ta, oricât de mari şi furtunoase ar fi încercările prin care treci, te va ridica deasupra valurilor şi te va pune în braţele Mântuitorului!

Iar acolo, vei fi în totală siguranţă, până la sfârşitul vieţii tale!

Aşadar, Isus şi ucenicii se află în barcă. Iar la un moment dat, apare furtuna! Este năpraznică, aşa cum sunt de fapt toate furtunile vieţii şi îi sleieşte de putere pe ucenici în încercarea lor de a lupta cu furtuna, lăsându-i complet decurajaţi, crezând chiar că se află în pragul morţii!

Ce face Isus în tot acest timp?!

În mod surprinzător, El doarme!!!

Atunci, ucenicii Îl trezesc şi Îl mustră pentru aparenta Lui lipsă de preocupare în ceea ce priveşte siguranţa lor, spunându-I:

Nu-Ţi pasă că pierim? (v.38)

Isus se trezeşte, şi ceartă pur şi simplu vântul şi valurile! Ce a urmat?!

Ele au încetat imediat!

Vântul a stat  şi s-a făcut o linişte mare! ( v. 39, sublinierea îmi aparţine).

Iar ucenicii au rămas înmărmuriţi de acest  miracol!

I-a apucat o mare frică, şi ziceau unii către alţii:

„Cine este acesta de Îl ascultă

chiar şi vântul şi marea?” (v. 41, sublinierea îmi aparţine).

Deşi ştiau cine este Isus, ucenicii au fost impresionaţi din nou de puterea Aceluia care avea stăpânire chiar şi asupra elementelor naturii.

Te afli prins chiar astăzi într-o puternică şi năpraznică furtună a vieţii?

Pentru a ieşi biruitor din ea trebuie să ştii câteva lucruri:

(1) Dumnezeu te-a adus în mijlocul acestei furtuni!

(2) El vrea să te înveţe lecţia încrederii totale în braţul Lui puternic! E o lecţie preţioasă care, odată învăţată, te va ajuta să treci biruitor prin toate furtunile, până la sfârşitul vieţii!

(3) Lui îi pasă de tine şi problema ta! Chiar dacă doarme, la strigătul tău El se va scula şi va mustra valurile, aducând pacea în inima ta! Dar şi în viaţa ta!

(4) El te va scoate din furtună cu mână tare şi braţ puternic, şi va linişti complet apele!

(5) Vei pluti apoi, pentru o vreme, pe o mare calmă şi liniştită, aşa cum nici nu-ţi puteai imagina!

(6) Dar va fi astfel doar până la următoarea furtună!

(7) Dar nu uita: Isus este cu tine ca să te scape! Din nou!

Încrede-te în El!

Si vei avea biruinţă!

Din nou!

Psalmul 13 este cel mai frumos psalm pe care l-am citit vreodata.

Ceea ce trebuie în primul rând precizat despre acest psalm, este că acesta se împarte în 3 secţiuni:

(1)

Necaz:

Până când, Doamne, mă vei uita neîncetat?

Până când îţi vei ascunde  faţa de mine?

Până când voi avea sufletul plin de griji şi inima plină de necazuri,  în fiecare zi?

Până când se va ridica vrăjmaşul meu împotriva mea? (Psalmul 13:1-2)

(2) Cerere stăruitoare:

Priveşte, răspune-Mi Doamne, Dumnezeul meu!

Dă lumină ochilor mei ca să n-adorm somnul morţii,

ca să nu zică vrăjmaşul meu: “L-am biruit!”

Şi să nu se bucure protivnicii mei când mă clatin. (Psalmul 13:3-4)

(3)  Cântare:

Eu am încredere în bunătatea Ta,

sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale:

Cânt Domnului căci mi-a făcut bine! (Psalmul 13:5-6)

În acest mod Psalmul 13 ne oferă soluţia pentru orice formă de necaz, strâmtorare sau încercare oferindu-ne paşii pe care trebuie să îi urmăm, atunci când vrem să ieşim biruitori din necaz! Sunt o jumătate de duzină de versete care ne pot schimba destinul! Dacă le vom pune la inimă!

Deuteronom 33:26 Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel.  El trece pe ceruri ca sa-ti vina in ajutor. El trece cu maretie pe nori!

Ce Minunat Dumnezeu avem: El trece pe ceruri ca sa ne vina in ajutor!

Crede ca intr-o zi El va strabate cerurile si iti va veni TIE in ajutor!!

Comentarii

Lasă un răspuns