Conferință de pregătire a învățătorilor de copii la „Elim” Beasain

Instruirea copiilor și a tineretului este una din componentele de bază ale unei biserici sănătoase. Tocmai de aceea echipele de conducere ale bisericilor trebuie să aibă în vedere atât asigurarea unui cadru adecvat pentru ca Școala Duminicală să funcționeze, cât și pregătirea celor ce se ocupă de acest important segment.

În acest sens, o bună parte din bisericile penticostale din Comunitatea Madrid – Nord, și-au trimis învățătorii la o astfel de conferință de pregătire ce s-a desfășurat sâmbătă 11 Martie în Biserica Penticostală „Elim” Beasain (pastor Fedor Timșac). Această conferință a contat cu prezența fratelui Sami Muică, responsabilul Departamentului de Copii din cadrul Cultului Penticostal din România, care a predat cursurile.

Învățătorilor prezenți li s-a predat prima parte a cursului ce corespunde nivelului 4 de pregătire, curs ce face parte dintr-un program mai amplu, defalcat pe 7 nivele și care se vrea a fi implementat treptat, pentru ca toți învățătorii de copii să dispună de un bagaj de cunoștințe adecvat cerințelor actuale.

Aproximativ 70 de învățători, din 12 biserici, au fost prezenți la această conferință, majoritatea lucrând deja pe nivelul 4, dar au fost prezenți și unii începători cărora li s-a predat materialul corespunzător nivelului 1.

Apreciem deschiderea și disponibilitatea bisericilor care și-au trimis învățătorii la aceste cursuri, încurajând și pe celelalte, ce încă nu au făcut acest pas, să facă acest lucru. În acest sens, trebuie să reamintim faptul că astfel de cursuri de pregătire, coordonate de echipa fratelui Sami Muică, se desfășoară în Spania de câțiva ani, acestea având loc la Castellon, Arganda del Rey, Roquetas de Mar, Logrono, Elche, Aviles, Barcelona și Zaragoza.

În paralel cu pregătirea învățătorilor de copii, se află în desfășurare un alt program, ce are în vedere formarea de instructori autohtoni, care să predea în viitor aceste cursuri. În prezent, în Spania există deja 30 instructori, care își continuă pregătirea, dar în stadiul în care se află acum, pot să predea cursuri ce corespund nivelului 1 și 2.

Comentarii

Lasă un răspuns