Conferință cu slujitorii din Comunitatea Teritorială Penticostală din Spania

Sâmbătă 27 Februarie s-a desfășurat Conferința Slujitorilor din Comunitatea Teritorială Penticostală din Spania, entitate ce este parte integrantă din Cultul Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România. Acest eveniment a fost găzduit de Biserica Penticostală „Muntele Sionului” din Arganda del Rey (Madrid), biserică ce este păstorită de fratele Iulian Groza.

Conferința, ce a contat cu prezența a aproximativ 80 de slujitori veniți din întreaga Spanie, a fost deschisă de Președintele Comunității, pastorul Fedor Timșac, care a prezentat tematica conferinței, dând apoi cuvântul celorlalți pastori care au prezentat materiale legate de activitatea slujitorului creștin în Biserica lui Dumnezeu. Aceste materiale au fost prezentate după cum urmează:

  • Pastor Adrian Szep (Biserica „Betania” Getafe) – Relația slujitorului cu societatea
  • Pastor Daniel Floruță (Biserica „Betel” Valencia) – Relația slujitorului cu familia
  • Pastor Radu Galea (Biserica „Elim” Roquetas de Mar) – Calitatea slujirii // Calificarea în slujire (Neemia 1:1 – 5)
  • Pastor Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon) – Pericole în viața de slujire

În partea a doua a conferinței au fost discutate mai multe aspecte legate de organizare și buna desfășurare a lucrării Domnului în bisericile penticostale din Spania.

Comunitatea Teritorială Penticostală din Spania este compusă din 70 de biserici penticostale române, din cele peste 100 de biserici în care este grupată frățietatea penticostală română din Spania. Pentru o mai bună organizare, Comunitatea Teritorială din Spania este divizată în trei comunităţi zonale: Comunitatea Mediterana – care grupează bisericile de pe coasta de est a Spaniei şi din Insulele Baleare; Comunitatea Madrid – Nord – care grupează bisericile din zona Madrid şi Nordul Spaniei şi Comunitatea Andalucia  – care grupează bisericile din respectiva zonă geografică.

Comentarii

Lasă un răspuns