Conferință cu instructorii de Școală Duminicală la Biserica „Eben Ezer” Castellon

Educația tinerei generații este și trebuie să fie o preocupare constantă, atât a părinților cât și a responsabililor din bisericile locale. Tocmai de aceea, orice curs de pregătire, conferință sau lecțiune biblică, în care să fie implicați copiii, tinerii, părinții, liderii de tineret și învățătorii de la Școala Duminicală, este binevenit și motivator pentru toți.

Conferința de pregătire a instructorilor pentru Școala Duminicală, ce s-a desfășurat în perioada 18 – 19 Aprilie, la Biserica Penticostală „Eben Ezer” Castellon, se înscrie pe aceeași linie, obiectivul fiind pregătirea și echiparea unor instructori, care la rândul lor să se ocupe de pregătirea învățătorilor de copii din bisericile locale.

Aceste cursuri de pregătire, fac parte dintr-un program mai amplu, defalcat pe 7 nivele, ce urmează să fie implementat pe parcursul mai multor ani și este promovat de Departamentul de Familii și Copii din cadrul Cultului Penticostal din România, responsabilul direct al acestui program fiind fratele Sami Muică și echipa acestuia.

Bisericile penticostale române din Spania dispun de un centru de pregătire al instructorilor, la Castellon, unde instructorii din biserici se întâlnesc periodic cu profesorii din România, pentru a parcurge materialul aferent fiecărui nivel de pregătire.

Anul acesta, au fost prezenți 24 de instructori din bisericile din Spania (Castellon, Barcelona, Vilanova, Elche Roquetas de Mar, Logroño, Arganda del Rey, Madrid și Aviles), iar din România au fost prezenți frații: Sami Muică și Daniela Piftor. Au fost predate cursuri ce corespund nivelului 5 de pregătire. Fiecare instructor, după parcurgerea cursului, poate să-l predea la rândul lui învățătorilor de copii din biserica locală, sau unui grup de biserici dintr-o anumită zonă geografică, iar după parcurgerea acestor două etape, primește o diplomă de absolvire a cursului din nivelul respectiv. Programul este structurat de așa manieră încât în fiecare an trebuie să fie absolvit un nivel, deci instructorii din Spania ar putea să încheie acest ciclu, în anul 2021.

Este a 5-a conferință a instructorilor din Spania, întâlniri ce au fost organizate în fiecare an în primăvară, profitând de zilele libere din săptămâna sărbătorii Paștelui, urmând ca în anul viitor, cu ajutorul Domnului, la următoarea conferință, să se predea cursuri corespunzătoare nivelului 6.

Comentarii

Lasă un răspuns