Botez în apă în Biserica „Râul Vieții” Mirandela (Portugalia)

Sâmbătă 16 Iunie a fost o zi în care bucuria Cerului s-a împletit cu bucuria credincioșilor din Biserica Penticostală „Râul Vieții” din Mirandela – Portugalia. La doar două luni și jumătate de la deschiderea acestei biserici, frățietatea română s-a bucurat de primul rod al bisericii când trei suflete au spus DA lui Dumnezeu încheind legamânt cu Domnul în apa botezului. Din cei 3 candidați, unul este un fiu risipitor, care s-a întors în Casa Tatălui, prin intermediu lucrării începute aici.

Cuvântul de deschidere a serviciului divin a aparținut fratelui Marius Bălan, responsabilul bisericii, apoi slujba fiind coordonată de fratele presbiter Sorinel Talpeș (Biserica „Betania” Alcañices). Cuvinte de salut și încurajare pentru candidati au avut apoi frații presbiteri Francisc Penacec și Ieronim Șofroni din Biserica Penticostala „Betel” Aviles.

Predica de bază a fost rostită de catre fratele Titus Coroban, pastor în Biserica Penticostală „Menorah” Caransebeș, mesajul acestuia fiind inspirat din Faptele Apostolilor 2:37 – 47, accentul punându-se pe importanța pocăinței în viața celor ce urmau să încheie legământ cu Domnul, dar și a celorlalți ce îl urmează pe Domnul de mai mult timp.

Bucuria a fost întregită de catre fratele Sabin Tofan și familia lui, din Biserica Penticostală „Betel” Alcala de Henares, care au slujit prin cântare.

Împreună cu noi la sărbătoare ne-au onorat și frații din Salamanca, Valladolid, Orense și Braga (Portugalia).  Actul botezului a fost oficiat de către presbiterii Sorinel Talpeș și Francisc Penacec.
Timpul de părtașie s-a încheiat cu servirea unei mese la iarbă verde, pe malul apei unde a fost oficiat botezul.
Mulțumim Domnului în primul rând, precum și celor prezenți, pentru această după amiază frumoasă în care a fost posibil ca glasul Evangheliei să răsune și pentru românii din acest colț al lumii.

(Sorinel Tapeș- Alcañices – Zamora)

Comentarii

Lasă un răspuns