Botez în apă în Biserica Penticostală „ELIM” Roquetas de Mar

botez

Duminică 14 Iunie în Biserica Penticostală Română „Elim” din Roquetas de Mar (Almeria), în cadrul slujbei de dimineaţă, a avut loc un botez nou testamental unde 16 suflete au încheiat legământ cu Domnul Isus în apa botezului. Conform planurilor iniţale, erau programaţi doar 15 candidaţi, dar planurile Domnului erau altele.
Invitat la acest eveniment a fost pastorul Mircea Deteşan (Biserica „Alfa şi Omega” Turda), membru în Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din România. Mesajul evanghelic prezentat de fratele Deteşan a fost formulat sub forma unei întrebări: „De ce ne botezăm?
– ne botezăm pentru că Domnul Isus s-a botezat
– ne botezăm pentru că este porunca Domnului
– ne botezăm pentru că dovedim prin aceasta că am fost îngropaţi, iar acum trăim prin Hristos.

 

După terminarea serviciului divin din biserică, întreaga asistenţă s-a deplasat la Marea Mediterană, unde s-a efectuat botezul propriu-zis, acesta fiind oficiat de fraţii presbiteri Daniel Raţ şi Vasile Ilie.
Un caz aparte şi o minune în acelaşi timp, pentru întreaga adunare aflată pe malul Mării Mediterane, când în timpul efectuării botezului celor 15 candidaţi, la fr. pastor Radu Galea a venit o doamnă de naţionalitate spaniolă, explicând faptul că ea locuieşte în apropierea acelui loc şi an de an a privit cu mare curiozitate desfăşurarea acestor tipuri de ceremonii, pe care la început nu le-a înţeles. În casa ei s-a potrivit să lucreze o soră din Biserica Elim care i-a predicat Evanghelia şi i-a lămurit problema botezului. Astfel ea a putut descoperi de ce se botează oamenii mari.

Attachment-1 (1)

Din momentul în care a înţeles acest adevăr biblic, şi-a pus în gând să urmărească un moment ca acesta şi să ceară şi ea să fie botezată. A venit la apă îmbrăcată în alb, aşa cum i-a văzut de atâtea ori pe cei ce intrau în apă şi l-a căutat pe fratele păstor.
După această mărturisire, fr pastor Radu Galea a întrebat-o ce crede ea despre jertfa Domnului Isus Hristos şi alte întrebări specifice acestui act, iar în urma răspunsurilor primite, considerându-se că avea mai multe cunoştinţe decât famenul etiopian care a întrebat „uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat”,  pastorul Galea a condus-o spre apă fiind botezată. Lăudat să fie Domnul !!!

Reamintim cititorilor noştri că un caz oarecum similar s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni în Biserica „Betel” Coslada, unde la sfârşitul botezului, la chemarea pastorului, doi tineri care au frecventat biserica Betel, dar se mutaseră cu familia lor în Germania, au venit în faţă cerând insistent să fie şi ei botezaţi, iar pastorul le-a împlinit dorinţa.

IMG_0738 IMG_0744 IMG_0749 IMG_0759

Comentarii

2 comentarii la „Botez în apă în Biserica Penticostală „ELIM” Roquetas de Mar”

  1. Nu stiu cum sa incep…sunt un baiat de 31 de ani casatorit,impreuna cu sotia mea avem un baietel….dar pana la toate acestea eu am avut o viata tumultoasa si plina de lucruri de care sunt mai putin mandru…sincer sa fiu in interiorul meu se da o lupta pt.ca vreau sa ma lepad de pacat vreau sa fiu mai aproape de o viata fara pacat vreau o viata curata…va rog daca doriti sa imi auziti povestea dati-mi un mesaj.Va multumesc.

Lasă un răspuns