Botez în apă în Biserica Penticostală „Elim” Beasain

 

„Cine crede se botează, cine-a crezut s-a botezat”, sunt versurile unei cântări vechi, suficient de cunoscută în comunitățile evanghelice din România și care nu cu prea mult timp în urmă era cântată în șoaptă pe malurile râurilor, de teamă ca frații să nu fie descoperiți. Timpurile s-au schimbat, credincioșii români au ajuns departe, răspândiți în lumea întreagă, dar oriunde au ajuns au știut că legământul cu Domnul este ceva sacru, ce trebuie înfăptuit la vremea lui și apoi păstrat și cultivat în credincioșie și sfințenie.

Versurile de mai sus au fost auzite încă o dată, în urmă cu câteva zile, mai exact duminică 1 Iulie tocmai în nordul Spaniei, în Țara Bascilor. Biserica Penticostală „Elim” Beasain (pastor Fedor Timșac) s-a bucurat de un rod bogat, acum la jumătatea anului. 11 tineri au spus DA lui Dumnezeu, după ce au întors spatele lumii acesteia, făcând legământ cu Domnul în apa botezului. Dintre aceștia, trei provin din mediul ortodox, iar ceilalți din cel evanghelic, cu mențiunea că cinci dintre ei revin în biserică după un timp de pribegie în lumea aceasta. Ineditul evenimentului l-a constituit botezul unui tânăr ucrainean (originar din Ucraina), care locuiește în zonă și frecventează Biserica „Elim”, lucru ce îi este posibil datorită faptului că în comunitatea din Beasain, inclusiv păstorul (Fedor Timșac) activează numeroși frați ucraineni, originari din zona de nord a României (Ruscova, Repedea).

La această sărbătoare a bisericii a fost invitat pastorul Mircea Deteșan (Biserica „Alfa și Omega Turda), membru în Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din România, ce a predicat Cuvântul Domnului. Titlul predicii pastorului Deteșan, ce s-a folosit de textul din Marcu 8:34 – 38, a fost „Adevărații ucenici ai lui Isus”:

  1. Mandatul uceniciei – vers. 35, 37
  2. Misterul (taina) uceniciei – vers. 38
  3. Motivația uceniciei – vers. 38

Au mai slujit din Cuvântul Domnului, prin mesaje de salut și motivație pentru cei îmbrăcați în alb, frații Marius Sturza (pastor în Bis. Betel Sighetu Marmației) și Petrică Baba (presbiter în Bis. din Mocra – Arad).

Comentarii

Lasă un răspuns