Botez în apă în Biserica Penticostală „Eben Ezer” Castellon

DSC_7201

Familia Bisericii Domnului „Eben Ezer” din Castellon de la Plana, s-a înmulţit recent, prin adăugarea în rândurile acesteia a 11 suflete, care duminică 10 Mai au intrat în apa botezului. Un prilej de deosebită bucurie pentru câteva din familiile bisericii, majoritatea celor botezaţi fiind copiii fraţilor, crescuţi aici în diaspora. Bucuria a fost de aceeaşi intensitate şi pentru o soţie care şi-a văzut soţul făcând legământ cu Domnul, precum şi pentru biserica întreagă văzând pe acei care s-au rupt de legăturile lumii acesteia şi legându-se de Hristos, din care au făcut Domnul şi Mântuitorul lor.

Din cuvântul Domnului au vorbit cei doi pastori ai bisericii, fraţii Mihai Morar şi Beni Drădici, textul biblic de care s-au folosit fiind cel din Filipeni 2:12, 13 – „ Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea”.

Mesajul prezentat de fratele Beni Drădici a fost intitulat: „Duceţi mântuirea voastră până la capăt”, acesta fiind structurat în trei idei de bază:

  • Duceţi mântuirea până la capăt, indiferent dacă circumstanţele vieţii vă sunt favorabile sau potrivnice
  • Duceţi mântuirea voastră până la capăt, indiferent de ce spun cei de pe margine
  • Duceţi mântuirea voastră până la capăt indiferent de dimensiunea timpului

Pastorul Mihai Morar a preluat aceeaşi idee şi a dezvoltat tema mântuirii care trebuie dusă până la capăt, pentru care fiecare trebuie să dovedească; cunoaştere, voinţă şi înfăptuire

  1. Să creşteţi în cunoştinţă, să accentuaţi importanţa cunoaşterii, a educaţiei (Filipeni 3:10).
  2. Să doriţi să faceţi voia lui Dumnezeu.
  3. Să faceţi din viaţa voastră o viaţă de împlinire, o viaţă în care credinţa se dovedeşte prin fapte.

Un moment de o deosebită intensitate spirituală a fost atunci când grupul celor 11 candidaţi au cântat cântarea „Cred în Dumnezeu ca Tată, în Isus Hristos ca Fiu”, la care pe parcurs s-a adăugat corul de copii (două din candidate se ocupă de lucrarea cu copiii), apoi s-a adăugat corul mixt şi un grup de instrumentişti din fanfară. Refrenul acestei cântări are următoarele versuri:

/: Mi-am luat hotărârea, înapoi eu nu voi da
Cu privirea doar la Cruce, lumea-n spate o voi lăsa
Nu-mi va fi deloc ruşine să afirm că sunt creştin
Voi sluji mereu prin harul Său divin :/

Serviciul divin s-a finalizat cu botezul propriu-zis, care a fost efectuat de pastorii Mihai Morar şi Beni Drădici, iar la încheierea acestuia, fiecare candidat a primit un certificat de botez, eliberat de secretariatul bisericii.

Mulţumim Domnului pentru cei 11, dorindu-le acestora succes în lucrarea Domnului, în viaţa profesională, în cea familială şi în cea individuală, în fiecare din aceste segmente să facă cinste noului nume care îl poartă.

DSC_7307botez eben ezer 2015

 

 

Comentarii

Un comentariu la „Botez în apă în Biserica Penticostală „Eben Ezer” Castellon”

  1. Pingback: Botez la Biserica Penticostală Eben Ezer CASTELLON, Spania | Romania Evanghelica

Lasă un răspuns