Botez în apă în Biserica „Maranata” Alcanar

Ziua de duminică, 25 Ianuarie a însemnat pentru Biserica Penticostală „Maranata” din Alcanar, o zi de sărbătoare, când cinci suflete au mărturisit credinţa în Dumnezeu, în apa botezului.

IMG_6263

Pastorul Mihai Morar (pastor interimar al bisericii) a fost cel care a predicat Evanghelia, cuvântul său fiind inspirat din Marcu 16:15 – 20. fiind intitulat „Patru argumente importante în favoarea botezului”

  • botezul este şansa pentru schimbarea veşniciei, din blestem la binecuvântare
  • botezul este porunca lui Dumnezeu
  • botezul este unicul mod de a dobândi cu adevărat mântuirea, prin mărturisirea cu gura
  • botezul este unica mărturie valabilă în faţa lui Dumnezeu, din partea celui care se botează

Din cei cinci care s-au botezat, doar unul dintre ei provine din Biserica Penticostală, ceilalţi patru venind din alte medii decât cel evanghelic. Botezul a fost efectuat de pastorul Mihai Morar, ajutat de responsabilul bisericii, diaconul Nelu Moza.

Alături de membrii bisericii şi de cei din familiile celor în cauză, la acest eveniment a participat şi primarul din localitate, împreună cu consilierul primăriei pentru probleme culturale.

IMG_5856IMG_5891IMG_5853

IMG_5879

Cu o săptămână înainte, Biserica „Maranata” a fost vizitată de pastorul Moise Ardelean – preşedintele Cultului Penticostal din România, care a predicat din Ioan 4:13 – 26, principalele teme abordate fiind:

  • închinarea, în duh şi în adevăr
  • religia adevărată, care condamnă păcatul
  • religia adevărată, care rezolvă problema omului, problema sufletului.

Biserica din Alcanar, situată tocmai la limita dintre Catalunia şi Comunidad Valenciana, funcţionează începând din anul 2001, are în prezent un număr de 220 membrii majori şi aproximativ 150 de copii, dispune de cor şi fanfară şi grupează frăţietatea din toate localităţile din zona respectivă: Alcanar, Vinaros, Benicarlo, Senia, Ulldecona, Sant Carles de la Rapita, Amposta, Delte Ebre.

Comentarii

Un comentariu la „Botez în apă în Biserica „Maranata” Alcanar”

Lasă un răspuns