Botez în apă în Biserica „Emanuel” Lerida

Duminică  11 Martie a fost ziua în care cinci persoane au spus DA lui Dumnezeu, încheind legământ de credință în apa botezului. Gazda evenimentului a fost Biserica Penticostală „Emanuel” din Lerida, bucuria comunității fiind de nedescris, alături de bucuria Cerului, marcată de mărturia celor ce și-au declarat public credința în Domnul Isus Hristos, prin care au primit iertare și răscumpărare.

Din cei cinci candidați, doar unul provine din mediul penticostal, ceilalți patru fiind rodul rugăciunii bisericii și în cazul unora, a familiilor acestora.

Predica de bază a fost rostită de pastorul Mihai Morar (Biserica „Eben Ezer” Castellon), care are atribuții pastorale în Biserica „Emanuel”, acesta folosindu-se de textul din Marcu 16:15, 16; „Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit”.

Un cuvânt de salut și îmbărbătare pentru cei prezenți, în special pentru cei cinci candidați, a avut și pastorul Nelu Herman (Biserica „Betel” Avram Iancu – Bihor), a cărui bucurie a fost dublă, deoarece unul dintre candidați era fiul lui.

Botezul a fost efectuat de pastorul Mihai Morar, ajutat de presbiterul local Ovidiu Ghișe.

 

Comentarii

Lasă un răspuns