Botez în apă în Biserica „Elim” Beasain

Rezultatele semănatului de la începutul anului, nu s-au lăsat așteptate nici în Biserica Penticostală „Elim” din Beasain, acestea fiind evidențiate duminică 2 Iulie 2017, când zece persoane au pășit în apa botezului, mărturisind credința lor sinceră de a-l urma pe Hristos întreaga lor viață.

Majoritatea acestora provin din biserica locală, dar nu au lipsit nici fiii risipitori, ce s-au întors acasă și nici cei ce provin din mediul neevanghelic. Demnă de remarcat este mărturia unui tânăr de 24 de ani, ce provine dintr-o familie de 14 copii, mama lui fiind credincioasă … așa cum nu este deloc de neglijat mărturia altora care o vreme au pribegit prin lume, fiind implicați chiar și în lumea interlopă.

Am auzit odată un glas, în interiorul meu, pe când mă aflam într-un bar” – mărturisea unul dintre aceștia. „Locul tău nu este aici – și din acel moment am simțit că Domnul mă cheamă să mă întorc. Interesant este că în mai puțin de două săptămâni am reușit să mă las de toate viciile ce au pus stăpânire pe mine”.

La acest frumos eveniment a fost invitat pastorul Gavrilă Zăgrean (Biserica „Elim” Arganda del Rey), care a predicat Evanghelia. „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit”, a fost titlul mesajului biblic, textul de la care s-a pornit fiind cel din Faptele Apostolilor 16:16 – 34.

Un cuvânt de salut, însoțit de o mărturie, a avut și fratele Alberto Czerny de la Biserica din Bilbao, care a prezentat bisericii cazul soției dânsului, ce a fost diagnosticată cu cancer pe creier, dar care a experimentat vindecarea divină.

Pastorul Zăgrean a fost însoțit de fratele Zoli Toth, care împreună cu fiica dânsului, l-au lăudat pe Domnul prin cântare, iar corul bisericii locale a înălțat imnuri de slavă la adresa Mântuitorului, care și azi mai mântuiește oameni.

Biserica a fost arhiplină”, ne spune pastorul bisericii, fratele Fedor Timșac. „Și trebuie să ținem cont că suntem deja în perioada concediilor, când unele familii sunt plecate, iar în biserica din Pamplona a avut loc o căsătorie, unii din frații noștri fiind invitați acolo”, a completat pastorul, a cărui bucurie a avut și o conotație personală, una din fiicele dânsului intrând și ea în apa botezului.

Botezul propriu zis a fost efectuat de pastorul Fedor Timșac și de presbiterul Gheorghe Burcușel.

Comentarii

Lasă un răspuns