Botez în apă în Biserica „Elim” Beasain

Chemarea Domnului la mântuire nu s-a terminat și nici nu se va termina, până în ziua când Domnul va reveni să ne ducă la Cer. De aceea, ori de câte ori vedem oameni că încheie legământ cu Domnul, prin botezul în apă, mărturisim la modul implicit că Dumnezeu încă lucrează și că mântuirea Lui este aproape să se arate.

Pentru a doua oară anul acesta, Biserica Penticostală „Elim” Beasain s-a bucurat de mărturisirea publică a cinci persoane, în apa botezului, după ce în luna iunie, anul acesta, alte 11 au făcut același lucru.

Botezul în apă a fost organizat duminică 5 Decembrie 2021, Biserica „Elim” fiind din nou în sărbătoare, așa cum este și Cerul de altfel. Toți cei cinci provin din mediul penticostal, fie din biserica locală (doi dintre ei), fie din alte biserici din România. Demn de reținut este cazul unuia dintre ei, un bărbat de vârstă mijlocie, care provine dintr-o familie numeroasă (18 frați), dar care a pribegit prin lume o bună bucată de vreme, iar acum, când s-a decis să se întoarcă în Casa Tatălui, întreaga familie, începând cu părinții și majoritatea fraților, au venit din România sau alte țări din Europa, ca să fie alături de el la această sărbătoare.

Predica de bază a fost rostită de pastorul Francisc Penacec, recent investit în slujba de pastor în Biserica „Betel” Aviles (Asturias). Predica fratelui Penacec a fost inspirată din 1 Petru 3:21:

Icoana aceasta închipuitoare vă mântuiește acum pe voi, și anume botezul, care nu este o curățire de întinăciunile trupești, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos …

Botezul propriu zis a fost efectuat de presbiterii (debutanți), Ioan Grijuc și Adrian Roman.

Cântările corului mixt, precum și a altor grupuri din biserica locală, au contribuit la completarea închinării, adusă Domnului cu această ocazie.

Comentarii

Lasă un răspuns