Botez în apă în Biserica „Eben Ezer” Ibiza

IMG-20151125-WA0012

Probabil că pentru cei mai mulţi dintre noi, când spunem Ibiza imediat ne gândim la vacanţe, la insula unde vedetele de la televiziune îşi au reşedinţa de vară, sau poate chiar la mişcarea hipi din anii 60, ce îşi aşezase acolo cuibul în acea vreme.

Câţi oare ştiu că pe această mică insulă din Mediterana se află mai mulţi compatrioţi de-ai noştri, ce locuiesc acolo de mai mulţi ani, şi că unii dintre aceştia îşi fac timp şi pentru cele spirituale. Biserica Penticostală „Eben Ezer” din Ibiza funcţionează de mai bine de 10 ani, fiind fondată de un mic grup de fraţi ce s-au întâlnit acolo la muncă. Dar începutul timid de atunci, urmat de perioade de incertitudine şi diviziune, s-a transformat cu timpul într-o lucrare caracterizată de statornicie şi maturitate.

Duminică 22 Noiembrie, a marcat o nouă treaptă pentru Biserica „Eben Ezer”  din Ibiza, aceasta serbând primul ei botez în apă, când nouă persoane au mărturisit public, în apa botezului, credinţa în Domnul Isus Hristos. Fiind o comunitate mică şi izolată, fără slujitori ordinaţi, până acum cei ce se botezau foloseau varianta de a se întoarce în bisericile de baştină din România, sau alte biserici din Spania.

Din cei nouă candidaţi, cinci provin din mediul penticostal (copiii fraţilor) iar ceilalţi patru, din mediul ortodox, doi dintre aceştia din urmă fiind soţ şi soţie. Pe lângă prezenţa Domnului, bucuria Cerului şi bucuria Bisericii, sărbătoarea a fost completată de prezenţa fratelui presbiter Cosmin Ilioni, care s-a ocupat şi de pregătirea candidaţilor prin caticheză, alături de care a slujit presbiterul Petrică Vrăbioru (Biserica Filadelfia Suceava), iar prin cântare fratele Daniel Hârtie, ultimii doi fiind invitaţi special la acest eveniment. Slujba de botez a fost condusă de liderul local al bisericii, fratele Alin Curta, iar predica de bază a fost rostită de fratele Petrică Vrăbioru.

Mesajul fratelui Cosmin Ilioni s-a mărginit doar la prezentarea candidaţilor şi la câteva cuvinte de îndemn pe care le-a intitulat: „De ce se botează?” Iată câteva argumente:

  • Să te faci creştin
  • Mântuirea este un lucru personal
  • Viaţa este scurtă şi mântuirea este o prioritate

În continuare, fratele Petrică Vrăbioru a citit textul din Faptele Apostolilor cap. 8: 26 – 40, text ce se referă la famenul etiopian, focalizându-se pe versetul 36: Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?”

Titlul predici a fost: „Piedici în calea botezului”, din care vă prezentăm punctele principale. Ce piedici pot întâlni cei ce doresc să se boteze?

  • Anturajul
  • Mândria
  • Amânarea
  • Ruşinea

Dar cei ce vor reuşi să depăşească toate aceste piedici, vor experimenta o bucurie reală, lucru ce îi caracterizează pe cei mântuiţi, aşa cum preciza fratele Vrăbioru în încheierea mesajului său.

În încheierea serviciului divin, fraţii Ilioni şi Vrăbioru au efectuat botezul celor nouă candidaţi, care astfel se integrează în familia celor mântuiţi, pentru care ne bucurăm şi îl lăudăm pe Domnul.

În prezent Biserica „Eben Ezer” din Ibiza numără aproximativ 60 de membri majori, iar împreună cu copiii şi alte persoane ce frecventează biserica, trec bine de 100 de persoane. Biserica este afliată la Biserica „Eben Ezer” din Castellon, care atunci când este nevoie desemnează slujitori ordinaţi pentru efectuarea actelor de cult. În lipsa unui pastor local, biserica este condusă de un comitet format din trei persoane: Alin Curta – conducător, Iacob Dascăl – secretar şi Florin Teglaş – casier; care coordonează biserica şi dezvoltă viziuni pentru creşterea spirituală a comunităţii (evanghelizări, întâlniri cu familiile, seminar biblic cu profesori din România, etc)

Pentru cei ce treceţi prin Ibiza, sau poate chiar locuiţi acolo, adresa Bisericii „Eben Ezer” este:

Avda Sant Juan de Labritja Km 1, Pol. Ind. Can Bernat
07800 – Ibiza (Baleare)
Persoană de contact: Alin Curta – Telefon – 678 764 599

IMG-20151125-WA0011 IMG-20151125-WA0010 IMG-20151125-WA0009

Comentarii

Un comentariu la „Botez în apă în Biserica „Eben Ezer” Ibiza”

  1. Pingback: 22.11.2015 – Botez în Biserica Eben Ezer IBIZA, Spania | Romania Evanghelica

Lasă un răspuns