Botez în apă în Biserica „Eben Ezer” Castellon

Roadele primăverii și iernii trecute se fac din nou vizibile în comunitatea penticostală română din Castellon de la Plana. 17 persoane, din care șase provin din mediul neevanghelic, l-au mărturisit duminică 23 Iulie, pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor al vieților lor, angajându-se că-L vor urma întreaga lor viață.

Este cel de al doilea botez din anul acesta, primul având loc la sfârșitul lunii ianuarie când alte 18 persoane au intrat în apa botezului. Trebuie precizat faptul că, așa cum se poate vedea în poze, doar 16 au intrat în apa botezului duminică. Cea de a 17-a, este o soră care fiind însărcinată, a participat la caticheză împreeună cu soțul ei, dar a născut cu două săptămâni înainte de data botezului, ea urmând să fie botezată în cursul lunii august, în duminica când va veni cu copilașul la binecuvântare.

La această sărbătoare a fost invitat pastorul Simi Bumbar, care a predicat Cuvântul Domnului, titlul mesajului fiind: „Credința de care tu ai nevoie”. Predica a avut ca punct de plecare textul din Marcu 16:15, 16, punând accentul pe credința de care ascultătorii, ce doresc să obțină mântuiorea, au nevoie :

  • Credința care aceptă Evanghelia
  • Credința care te conduce la botez
  • Credința care îți oferă certitudinea mântuirii.

Sărbătoarea bisericii a fost întregită de cântările corului mixt, a corului bărbătesc, a corului de adolescenți și a fanfarei bisericii, la care s-au adăugat cântări individuale sau de grup ale celor ce s-au botezat, și bineînțeles de cântarea întregului grup de frați și surori ce apoi au intrat în apă plini de bucurie, unde îi așteptau pastorii Mihai Morar și Beni Drădici.

Pe lângă florile și felicitările celor prezenți, fiecare candidat a primit la sfârșitul serviciului divin, un certificat de botez, emis de secretariatul bisericii.

Dumnezeu să fie lăudat pentru această nouă biruință a Bisericii Sale!!!

Comentarii

Lasă un răspuns