Botez în apă în Biserica „Eben Ezer” Castellon

 

Porunca Mântuitorului de a face ucenici este actuală și astăzi, la două mii de ani de când aceasta a fost lăsată viitorilor apostoli. Biserica primară a înțeles foarte bine mandatul încredințat, tocmai de aceea, lucrarea de evanghelizare a ocupat un loc de frunte în activitatea ei.

Biserica din vremea noastră, deși au trecut atâția ani de atunci, are aceleași responsabilități, și când vorbim de evanghelizare, prioritățile trebuie să fie canalizate pe de o parte spre oamenii care nu au auzit niciodată de Evanghelie, apoi spre cei care au auzit dar nu o practică, spre cei care au practicat-o cândva dar acum s-au îndepărtat de ea și bineînțeles trebuie avută în vedere și noua generație care crește în familii creștine și între zidurile bisericii locale.

Biserica Penticostală „Eben Ezer” din Castellon s-a bucurat recent de un nou rod al lucrării evanghelice, 11 persoane încheind legământ cu Domnul în apa botezului. Majoritatea acestora provin din biserica locală, fiind copii de-ai fraților, alții se întorc din pribegia lumii, iar alții vin din medii confesionale tradiționale.

Sărbătoarea a avut loc duminică 13 Martie, bucuria comunității locale fiind pe măsură. Pastorul Dănuț Așchilean (Biserica Albini Cluj) a fost invitat special la acest eveniment și a predicat Cuvântul Domnului. Textul folosit de pastorul Așchilean a fost din Ioan 9:1 – 11 (Vindecarea orbului din naștere), titlul mesajului fiind „Arătarea lucrărilor lui Dumnezeu în noi”.

Botezul propriu zis a fost efectuat de slujitorii locali, pastorul Beni Drădici și prezbiterul Nicu Micle.

Întreg programul a fost transmis în direct și poate fi urmărit la adresa de mai jos:

 

Comentarii

Lasă un răspuns