Botez în apă în Biserica „Eben Ezer” Castellon

Botezul de anul acesta din Biserica Penticostală „Eben Ezer” din Castellon va intra în istorie din mai multe puncte de vedere. Este botezul cu nr. 30 din istoria acestei biserici, înființată în anul 1999, iar de atunci sute de persoane, bărbați sau femei, tineri sau tinere, majoritatea români, dar și câțiva spanioli, și-au găsit identitatea spirituală în această comunitate, primindu-l pe Domnul ca Mântuitor personal.

Anul acesta botezul era programat pentru luna mai, dar datorită situației complicate prin care am trecut, prin suspendarea serviciilor divine, caticheza a fost și ea întreruptă. La reluarea slujbelor în Casa Domnului, frații din conducere au făcut un nou apel la cei ce doresc să se boteze, astfel că numărul inițial s-a dublat.

În cele din urmă, botezul a fost programat pentru duminică 30 August, numai că mai trebuia rezolvată o dilemă. La care slujbă să se facă botezul, la cea de dimineață sau la cea de după masă. În condițiile actuale, congregația este împărțită în două grupe, una pentru serviciul de dimineață, iar cealaltă pentru după masă. În cele din urmă, s-a decis ca și botezul să se conformeze la această situație specială în care ne aflăm, fiind organizat la ambele slujbe. 8 candidați au fost botezați dimineața și ceilalți 6, la programul de după masă.

Pastorul Beni Drădici a predicat la programul de dimineață, folosind textul din Faptele Apostolilor 8:26 – 40, titlul mesajului fiind „Ce mă împiedică ca să fiu botezat”, iar la sfârșitul slujbei, împreună cu presbiterul Viorel Bogătean, au efectuat botezul.

La slujba de după masă, predica de bază a fost rostită de pastorul principal al bisericii, fratele Mihai Morar, care folosind textul din Luca 3:3 – 9, a vorbit despre „Semnificația botezului”.  La sfârșitul slujbei, botezul celor 6 candidați, a fost efectuat de pastorul Mihai Morar, împreună cu presbiterul Nicu Micle.

Din cei 14 care s-au botezat, doar trei provin din biserica locală, iar alții trei vin din mediul neevanghelic. Ceilalți 8, unii dintre ei tineri, alții persoane adulte, provin din mediul penticostal, dar după o perioadă de pribegie în lumea aceasta, s-au întors în Casa Tatălui. Ceea ce este demn de remarcat este faptul că anul trecut, Biserica „Eben Ezer„ a avut o lună de mijlocire înaintea Domnului, pentru fiii risipitori, iar rezultatele s-au văzut anul acesta. Dumnezeu merită toată lauda.

Nu știm cât va mai dura această perioadă de incertitudine, marcată de pandemia care a oprit lumea în loc. Ceea ce știm și s-a văzut și de data aceasta, este că indiferent care sunt condițiile în care trăim, mântuirea sufletului, este și trebuie să fie o prioritate. Fericiți sunt cei care înțeleg acest lucru.

Dumnezeu să lucreze în continuare în toate bisericile din Spania!

Comentarii

Lasă un răspuns